Search

Nesmierne jemné TVAROHOVÉ SLIMÁKY: Najlepšie aké ste kedy jedli!

TVAROHOVÉ SLIMÁKY
TVAROHOVÉ SLIMÁKY

Obsah receptu

Predstavujeme vám recept na nesmierne jemné tvarohové slimáky, ktoré sú tak lahodné, že sa stanú vašou novou obľúbenou sladkosťou.

Tento recept je zvláštny vďaka jednej jedinečnej prísade – medu, ktorý dodáva cestu nezameniteľnú chuť a mäkkosť.

Jemné TVAROHOVÉ SLIMÁKY – Ingrediencie:

Na cesto budete potrebovať:

  • 300 ml teplého mlieka
  • 500 g hladkej múky
  • 10 g sušeného droždia
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 lyžice medu
  • štipku soli
  • 50 ml oleja

Náplň:

  • 360 g tvarohu
  • 2 -3 lyžice cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 80-100 g hrozienok
  • 20 g masla
  • 1 vajce

Na potretie:

  • Olej s vaječným žĺtkom + 1 lyžička mlieka

Postup prípravy:

  1. Do hlbokej misy nalejte 300 ml mlieka, pridajte 10 g suchého droždia, štipku soli, 4 lyžice cukru a dôkladne premiešajte.
  2. Potom nalejte 50 ml oleja, pridajte dve polievkové lyžice medu a postupne pridajte 500 g múky. Znova premiešajte.
  3. Cesto vymiesite a nechajte ho pod utierkou kysnúť hodinu.
  4. Medzitým si pripravte plnku. V samostatnej miske zmiešajte 360 ​​g tvarohu, 3 lyžice cukru, 10 g vanilkového cukru, 20 g masla.
  5. Vyvaľkajte cesto na pracovnej doske, nanesiete vrstvu tvarohovej plnky a rozložte hrozienka.
  6. Cesto zrolujte a nakrájajte na kúsky. Jednu stranu ponorte do múky.
  7. Stranou, ktorú ste namočili do múky, ukladajte slimáky na plech. Prikryjte utierkou a nechajte podrásť, kým sa nezohreje rúra.
  8. Keď sú všetky slimáky na plechu vyloženom papierom na pečenie, potrite ich a vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút.
  9. Hotové slimáky posypeme krupicovým cukrom.

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ольга Лунгу

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty