Search

Najjemnejšie slimáky s pudingovým krémom: Dávno som nič také dobré nejedla

slimáky s pudingovým krémom
slimáky s pudingovým krémom

Obsah receptu

Každý z nás má obľúbený dezert, ktorý nás vždy poteší a privedie nás späť k najlepším spomienkam. Dnes vám predstavujeme recept na slimáky s pudingovým krémom, ktorý je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu. Tieto slimáky sú tak jemné a chutné, že sa stanú vaším novým obľúbeným dezertom.

Recept na najjemnejšie slimáky s pudingovým krémom:

Ingrediencie:

  • Cesto:
    • 500 – 600 g jemnej múky
    • 100 g cukru
    • 10 g vanilkového cukru
    • 10 g sušeného droždia
    • 300 ml mlieka (teplého)
    • 50 g rozpusteného masla
    • 2 bielka
  • Krém:
    • 320 ml mlieka
    • 2 žĺtka
    • 120 g cukru
    • 30 g kukuričného škrobu
    • 10 g vanilkového cukru
  • Na potretie:
    • 1 žĺtok
    • 2 lyžice mlieka

Postup prípravy:

  1. Začneme prípravou krému. V hrnci zmiešame cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a pridáme žĺtka. Vytvoríme hladkú zmes.
  2. Postupne prilejeme mlieko a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý krém.
  3. Krém preložíme do inej misky, prikryjeme a necháme vychladnúť.
  4. Pre cesto zmiešame v miske múku s ostatnými suchými ingredienciami.
  5. Pridáme teplé mlieko, maslo a bielka. Vytvoríme hladké cesto.
  6. Cesto necháme kysnúť v teplej miestnosti po dobu 1 hodiny.
  7. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a rovnomerne naň natrieme krém.
  8. Cesto zrolujeme a nakrájame na slimáky. Uložíme ich na plech a necháme ešte 20 minút kysnúť.
  9. Slimáky potrieme zmesou žĺtka a mlieka.
  10. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 30-35 minút.
  11. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.

Dúfam, že tento recept vám prinesie rovnakú radosť z pečenia a z chuti, ako mne. Skutočne ide o výnimočný dezert, ktorý si zamiluje každý milovník sladkostí.

Video recept:

Tieto slimáky s pudingovým krémom sú dokonalou kombináciou jemného cesta a bohatej pudingovej náplne. Sú ideálne na rôzne príležitosti, či už rodinné oslavy, narodeniny alebo len tak k popoludňajšej káve. Po vyskúšaní tohto receptu budete súhlasiť, že je to jeden z najlepších dezertov, aké ste kedy jedli.

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Blesková pletenka podľa chorvátskeho receptu: fantastické sladké pečivo ako z pekárne


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Chutné jedlo

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty