Search

Nadýchané tvarohové slimáky s hrozienkami – Najlepšie domáce pečivo na svete!

tvarohové slimáky s hrozienkami
Tvarohové slimáky s hrozienkami

Obsah receptu

Nadýchané tvarohové slimáky s hrozienkami sú dokonalým spojením jemného cesta, sladkej tvarohovej plnky a šťavnatých hrozienok. Ideálne na raňajky či ku káve.

Nadýchané tvarohové slimáky s hrozienkami sú neodolateľným domácim pečivom, ktoré poteší každého milovníka sladkých dobrôt. Jemné kysnuté cesto, plnené krémovým tvarohom a dochutené šťavnatými hrozienkami, vytvára harmóniu chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku. Tento recept je jednoduchý na prípravu a výsledok je vždy ohromujúci.

Ingrediencie:

  • 5 polievkových lyžíc (60 g) cukru
  • 1 lyžička (5 g) suchého droždia
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 600 g hladkej múky
  • 1 lyžička (3 g) soli
  • 2 polievkové lyžice (30 g) masla
  • Plnka:
    • 250 g tvarohu
    • 4 polievkové lyžice cukru
    • 1 vaječný bielok
    • 3 polievkové lyžice hrozienok
  • Na potretie:
    • 1 žĺtok + 1 polievková lyžica vody

Postup prípravy:

  1. Do misky dáme cukor, droždie a vlažné mlieko, premiešame a necháme aktivovať 10 minút.
  2. Pridáme múku, soľ a roztopené maslo, premiešame a vypracujeme elastické a hladké cesto.
  3. Pracovnú plochu poprášime múkou a cesto miesime, kým nie je jemné a pružné.
  4. Misku vymastíme olejom, vložíme do nej cesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  5. Medzitým pripravíme plnku – zmiešame tvaroh, cukor, vaječný bielok a hrozienka.
  6. Vykysnuté cesto rovaľkáme a potrite pripravenou plnkou a zrolujte.
  7. Nakrájajte na asi 4 cm kúsky.
  8. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme ešte 15 minút kysnúť.
  9. Pred pečením buchty potrieme žĺtkom zmiešaným s vodou.
  10. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút, kým nebudú zlatisté.
  11. Necháme vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Hrozienka pred použitím namočte do rumu alebo vody pre ich mäkkosť.
  2. Používajte kvalitný tvaroh, aby plnka nebola príliš riedka.
  3. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste bez prievanu pre dokonalú nadýchanosť.
  4. Pred pečením môžete slimáky posypať vanilkovým cukrom pre extra vôňu.
  5. Slimáky chutia najlepšie čerstvé, ale dajú sa ohriať v rúre aj na druhý deň.

Video recept:

Nadýchané tvarohové slimáky s hrozienkami sú skvelým spôsobom, ako potešiť rodinu či priateľov. Vyskúšajte tento recept a doprajte si chvíľku sladkej pohody.

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od A COOKING BOOK

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty