Nadýchané tvarohové slimáky s hrozienkami sú dokonalým spojením jemného cesta, sladkej tvarohovej plnky a šťavnatých hrozienok. Ideálne na raňajky či ku káve.
Nadýchané tvarohové slimáky s hrozienkami sú neodolateľným domácim pečivom, ktoré poteší každého milovníka sladkých dobrôt. Jemné kysnuté cesto, plnené krémovým tvarohom a dochutené šťavnatými hrozienkami, vytvára harmóniu chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku. Tento recept je jednoduchý na prípravu a výsledok je vždy ohromujúci.
Ingrediencie:
- 5 polievkových lyžíc (60 g) cukru
- 1 lyžička (5 g) suchého droždia
- 250 ml vlažného mlieka
- 600 g hladkej múky
- 1 lyžička (3 g) soli
- 2 polievkové lyžice (30 g) masla
- Plnka:
- 250 g tvarohu
- 4 polievkové lyžice cukru
- 1 vaječný bielok
- 3 polievkové lyžice hrozienok
- Na potretie:
- 1 žĺtok + 1 polievková lyžica vody
Postup prípravy:
- Do misky dáme cukor, droždie a vlažné mlieko, premiešame a necháme aktivovať 10 minút.
- Pridáme múku, soľ a roztopené maslo, premiešame a vypracujeme elastické a hladké cesto.
- Pracovnú plochu poprášime múkou a cesto miesime, kým nie je jemné a pružné.
- Misku vymastíme olejom, vložíme do nej cesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- Medzitým pripravíme plnku – zmiešame tvaroh, cukor, vaječný bielok a hrozienka.
- Vykysnuté cesto rovaľkáme a potrite pripravenou plnkou a zrolujte.
- Nakrájajte na asi 4 cm kúsky.
- Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme ešte 15 minút kysnúť.
- Pred pečením buchty potrieme žĺtkom zmiešaným s vodou.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút, kým nebudú zlatisté.
- Necháme vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Hrozienka pred použitím namočte do rumu alebo vody pre ich mäkkosť.
- Používajte kvalitný tvaroh, aby plnka nebola príliš riedka.
- Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste bez prievanu pre dokonalú nadýchanosť.
- Pred pečením môžete slimáky posypať vanilkovým cukrom pre extra vôňu.
- Slimáky chutia najlepšie čerstvé, ale dajú sa ohriať v rúre aj na druhý deň.
Video recept:
Nadýchané tvarohové slimáky s hrozienkami sú skvelým spôsobom, ako potešiť rodinu či priateľov. Vyskúšajte tento recept a doprajte si chvíľku sladkej pohody.
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od A COOKING BOOK