Ak hľadáte recept na tortu, ktorá okamžite zmizne z tanierov, máme pre vás skvelý tip. Mars torta je jednoduchá a nesmierne chutná, deti si judoslova zamilujú.
MARS torta – Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 80 g kryštálového cukru
- štipku soli
- 30 ml rastlinného oleja
- 50 ml mlieka
- 80 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Karamel:
- 150 g kryštálového cukru
- 70 g masla
- 110 g smotany na šľahanie
- štipku soli
Pena:
- 100 g horkej čokolády
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g smotany na šľahanie
- 60 ml mlieka alebo vody
- 10 g instantnej želatíny
- 350 g smotany na šľahanie
Poleva:
- 150 g mliečnej čokolády
- 30 g rastlinného oleja
Postup prípravy:
Začnite tým, že do veľkej nádoby vložíte vajcia, cukor a soľ. Tieto ingrediencie potom vyšľahajte mixérom do stavu, kedy zmes bude hustá a vzdušná. Následne do tejto zmesi prilejte olej a opäť vyšľahajte. Počas šľahania postupne pridávajte mlieko.
V inej nádobe zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Túto suchú zmes potom preosejte do cesta, ktoré ste predtým vyšľahali, a to v dvoch etapách. Zmes premiešajte metličkou.
Pripravené cesto potom prenesiete do tortovej formy, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie. Formu s cestom vložte do rúry, ktorú ste predhriali na 180°C, a pečte 25 až 30 minút.
Keď je cesto upečené, odrežte vrch a cesto rozdelte na tri časti. Na panvici na strednej teplote roztopíte cukor. Do roztopeného cukru pridáte maslo a miešate, až kým sa úplne neroztopí. Následne pridáte smotanu, zamiešate, pridáte soľ, opäť premiešate a necháte vychladnúť.
V ďalšej fáze prípravy do misky s nalámanou čokoládou nalejete horúcu smotanu a miešate, až kým sa čokoláda úplne neroztopí. Do malej misky pridáte mlieko, želatínu, zamiešate a necháte pôsobiť 7 až 10 minút.
V nádobe rozšľaháte smotanu na krém, pridáte čokoládovú zmes, vyšľaháte, nalejete roztopenú želatínu a dôkladne vyšľaháte.
Potom plátok cesta pokvapkáte mliekom, vložíte do formy a nanesiete karamelový a čokoládový krém. Pridáte ďalšiu vrstvu karamelového krému, prekryjete cestom a potriete mliekom. Nanesiete karamelový a čokoládový krém a ešte jednu vrstvu karamelového krému. Položíte cesto, potriete ho mliekom a vložíte na 4 až 6 hodín do chladničky.
Tortu vyberiete z formy apolejete roztopenou čokoládou zmiešanou s olejom. Polevu rovnomerne rozotriete, necháte stuhnúť a potom môžete servírovať.
A teraz už len prajeme dobrú chuť pri vychutnávaní tejto úžasnej Mars torty!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na VYNIKAJÚCA OVOCNÁ TORTA BEZ PEČENIA
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer