Search

MARS torta, ktorá sa topí v ústach! Jednoduchá a veľmi chutná!

MARS torta
MARS torta

Obsah receptu

Ak hľadáte recept na tortu, ktorá okamžite zmizne z tanierov, máme pre vás skvelý tip. Mars torta je jednoduchá a nesmierne chutná, deti si judoslova zamilujú.

MARS torta – Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 80 g kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 30 ml rastlinného oleja
  • 50 ml mlieka
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Karamel:

  • 150 g kryštálového cukru
  • 70 g masla
  • 110 g smotany na šľahanie
  • štipku soli

Pena:

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 60 ml mlieka alebo vody
  • 10 g instantnej želatíny
  • 350 g smotany na šľahanie

Poleva:

  • 150 g mliečnej čokolády
  • 30 g rastlinného oleja

Postup prípravy:

Začnite tým, že do veľkej nádoby vložíte vajcia, cukor a soľ. Tieto ingrediencie potom vyšľahajte mixérom do stavu, kedy zmes bude hustá a vzdušná. Následne do tejto zmesi prilejte olej a opäť vyšľahajte. Počas šľahania postupne pridávajte mlieko.

V inej nádobe zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Túto suchú zmes potom preosejte do cesta, ktoré ste predtým vyšľahali, a to v dvoch etapách. Zmes premiešajte metličkou.

Pripravené cesto potom prenesiete do tortovej formy, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie. Formu s cestom vložte do rúry, ktorú ste predhriali na 180°C, a pečte 25 až 30 minút.

Keď je cesto upečené, odrežte vrch a cesto rozdelte na tri časti. Na panvici na strednej teplote roztopíte cukor. Do roztopeného cukru pridáte maslo a miešate, až kým sa úplne neroztopí. Následne pridáte smotanu, zamiešate, pridáte soľ, opäť premiešate a necháte vychladnúť.

V ďalšej fáze prípravy do misky s nalámanou čokoládou nalejete horúcu smotanu a miešate, až kým sa čokoláda úplne neroztopí. Do malej misky pridáte mlieko, želatínu, zamiešate a necháte pôsobiť 7 až 10 minút.

V nádobe rozšľaháte smotanu na krém, pridáte čokoládovú zmes, vyšľaháte, nalejete roztopenú želatínu a dôkladne vyšľaháte.

Potom plátok cesta pokvapkáte mliekom, vložíte do formy a nanesiete karamelový a čokoládový krém. Pridáte ďalšiu vrstvu karamelového krému, prekryjete cestom a potriete mliekom. Nanesiete karamelový a čokoládový krém a ešte jednu vrstvu karamelového krému. Položíte cesto, potriete ho mliekom a vložíte na 4 až 6 hodín do chladničky.

Tortu vyberiete z formy apolejete roztopenou čokoládou zmiešanou s olejom. Polevu rovnomerne rozotriete, necháte stuhnúť a potom môžete servírovať.

A teraz už len prajeme dobrú chuť pri vychutnávaní tejto úžasnej Mars torty!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na VYNIKAJÚCA OVOCNÁ TORTA BEZ PEČENIA


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty