Search

Lahodný jablkový koláč – Jednoduchý a rýchly recept

Lahodný jablkový koláč - Jednoduchý a rýchly recept

Obsah receptu

Ponúkame vám recept na lahodný jablkový koláč, ktorý je ako stvorený pre každú príležitosť.

Tento jednoduchý a rýchly recept pochádza z portálu souspark, a po prvom vyskúšaní nás úplne očaril. Pripravte si tento jemný dezert, ktorý pri dotyku s jazykom nádherne rozplýva.

Ingrediencie na lahodný jablkový koláč:

Na cesto potrebujeme:

  • 4 žĺtky
  • 100 g kryštálového cukru
  • štipku soli
  • Prírodný vanilkový cukor
  • 380 g hladkej múky
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 200 g kvalitného masla
  • 150 g kyslej smotany

Na náplň potrebujeme:

  • 6 stredne veľkých jabĺk
  • 1 čajovú lyžičku mletej škorice
  • 1 čajovú lyžičku kryštalicového cukru
  • 6 bielkov
  • 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
  • 120 g kryštálového cukru
  • 30 g kukuričného škrobu

Postup:

  1. Múku, soľ a cukor preosejeme do hlbšej misky.
  2. Následne pridáme nastrúhané maslo a všetko dôkladne premiešame.
  3. Do zmesi vmiešame kypriaci prášok, vanilkový cukor podľa vlastnej chuti, vajcové žĺtky a kyslú smotanu.
  4. Zmes premiešame až do vytvorenia mäkkého cesta.
  5. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a jednu z nich uložíme na 40 minút do mrazničky.
  6. V druhej mise vyšľaháme vajcové bielky so zvyšným cukrom na pevný sneh.
  7. Pečiacu formu vystelieme papierom na pečenie a na neho rovnomerne rozotrieme druhú časť cesta.
  8. Po vyňatí prvej časti cesta z mrazničky ju nastrúhame na druhú časť v pečiacej forme.
  9. Pečieme 20 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
  10. Kým sa koláč pečie, pripravíme jablkovú náplň. Jablká ošúpeme, nakrájame na plátky, zmiešame so škoricou a kryštálovým cukrom.
  11. Vyšľahaný bielkový sneh obohatíme citrónovou šťavou, zvyšným cukrom a kukuričným škrobom.
  12. Po uplynutí 20-30 minút vyberieme koláč z rúry a na vrch rovnomerne rozložíme jablkovú náplň. Na jablkovú náplň opatrne nalievame bielkový sneh.
  13. Koláč vrátime späť do rúry a pečieme ďalších 20-30 minút, alebo kým vrch nezíska zlatistý odtieň.
  14. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť, potom ho môžeme podávať.
  15. Prajeme vám dobrú chuť a veľa radosti z pečenia!

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!

Zdrojom obrázka a textu pre tento recept je stránka souspark.ru, ktorej obsah sme použili ako inšpiráciu pri tvorbe tohto dezertu.

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty