Jedinečná kráľovská čokoládovo-orechová torta je pravým pokladom bez múky, po ktorom si budete olizovať všetky prsty.
Kráľovská čokoládovo-orechová torta – Ingrediencie:
- 10 vajíčok
- 130 g kryštálového cukru
- 150 ml mlieka
- 20 g kakaa
- 300 g vlašských orechov
- štipka soli
- ďalších 200 g kryštálového cukru
- 40 g kukuričného škrobu
- 200 g masla
Postup prípravy:
Začneme tým, že do veľkej misky si oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky, cukor a mlieko dáme do hrnca a šľaháme do hladka. Túto zmes varíme na miernom ohni a za stáleho miešania čakáme, kým sa zhustí. Potom pridáme kakaový prášok a vymiešame. Následne zmes prenesieme na tanier, zakryjeme a necháme vychladnúť.
Medzitým si na panvici osmažíme orechy, ktoré potom nasekáme na menšie kúsky. Bielky v miske obohatíme o štipku soli. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Šľaháme približne 15 až 20 minút, až kým nevznikne hustá pena. Do tejto peny potom pridáme kukuričný škrob, jemne vyšľaháme a nakoniec vmiešame orechy.
Pripravený orechový krém rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre 50 minút pri teplote 170°C.
Medzitým si v mise rozšľaháme maslo do zmäknutia. Postupne doňho pridávame kakaovú zmes a opäť šľaháme. Upečené cesto necháme vychladnúť a odstránime papier. Následne cesto nakrájame na 3 rovnaké časti. Každý kus cesta potrieme kakaovým krémom, položíme na seba a vrchovatý koláč potrieme zvyšným krémom. Hotový koláč necháme odležať v chladničke aspoň tri hodiny.
Na záver posypeme koláč kakaom, naukladáme nasekané orechy a môžeme servírovať.
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na HIT torta bez pečenia za 10 minút – bez cukru, masla a múky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer