Hľadáte jednoduchý a chutný recept na dezert? Vyskúšajte tieto jemné arašidové koláčiky ku káve! Sú vyrobené z pár bežných surovín a zvládne ich aj začínajúci kuchár.
Lahodné arašidové koláčiky, ktoré sa rozplývajú na jazyku a sú ideálne ku káve alebo čaju. Pripravte si ich s nami podľa jednoduchého receptu!
Jemné arašidové koláčiky
Ingrediencie:
- 100 g masla
- 100 g cukru
- Štipka soli
- Vanilkový cukor
- 1 celé vajce
- 1 žĺtok
- 2 polievkové lyžice mletých upražených arašidov
- 320 g hladkej múky
- 6 g prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice nasekanej čokolády
- 1 bielko (na obaľovanie)
- 60 g hrubo mletých arašidov (na obaľovanie)
Postup prípravy:
- V miske zmiešajte 100 g masla, 100 g cukru, štipku soli, vanilkový cukor, 1 celé vajce, 1 žĺtok a 2 polievkové lyžice mletých upražených arašidov.
- Pridajte 320 g hladkej múky a 6 g prášku do pečiva a dobre premiešajte.
- Do cesta vmiešajte asi 3 polievkové lyžice nasekanej čokolády a vypracujte hladké cesto.
- Z cesta formujte malé koláčiky.
- Každý koláčik najprv namočte v bielku a potom obaľte v 60 g hrubo mletých arašidov.
- Koláčiky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia asi 20 minút.
Tipy:
- Arašidy môžete namiesto mletia nasekať nahrubo.
- Do cesta môžete pridať aj iné orechy, napríklad mandle alebo vlašské orechy.
- Koláčiky môžete namiesto arašidov obaliť aj v kokose alebo v strúhanke.
- Pre ešte lahodnejšiu chuť môžete do cesta pridať lyžičku arašidového masla.
Jemné arašidové koláčiky – Video recept:
Jemné arašidové koláčiky sú rýchly a chutný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Najlepšie babičkine marhuľové sušienky: Veľmi rýchle a vláčne koláčiky
Krehké pečivo plnené tvarohom Sochniki: Tieto koláčiky naplnia vaše srdce radosťou
Jemné arašidové koláčiky s mliečnym krémom: Topia sa v ústach!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché arabské recepty