Search

Jahodová torta s mascarpone, ktorá vás očarí – recept, ktorý si zamilujete!

Jahodová torta
Jahodová torta

Obsah receptu

Máte radi jahody a mascarpone? Luxusná jahodová torta s mascarpone, ktorá je rýchla, jednoduchá a neskutočne chutná je tu pre vás.

Tento osviežujúci ovocný dezert je obľúbeným letným potešením a je ideálny na akúkoľvek príležitosť.

Jahodová torta s mascarpone – Ingrediencie:

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 90 g kryštálový cukor
  • Štipka soli
  • 90 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 7 plátkov želatíny
  • 60 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica smotany na šľahanie

Na polevu:

  • 380 ml vody
  • 18 g červeného tortového želé
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru

Ďalšie:

  • 500 g jahôd
  • Jahodový džem

Postup prípravy:

Začnite prípravou cesta. Do misky pridajte vajcia, soľ a cukor a šľahajte mixérom 8-10 minút. V malej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a preosejte ju do misky s cestom. Metličkou premiešajte. Cesto vložte do vymasteného a pomúčeného plechu, rovnomerne ho rozotrite a pečte 12 minút pri teplote 180°C. Cesto nechajte vychladnúť a prekrojte ho na polovicu.

Polovicu cesta vložte do formy a potrite jahodovým džemom. Potom si pripravte krém. Do nádoby pridajte smotanu a vanilkový cukor a vyšľahajte mixérom. Do veľkej misky pridajte mascarpone, cukor, citrónovú kôru, smotanu a vyšľahajte krém. Želatínové plátky namočte do studenej vody, vyžmýkajte ich, vložte do malej panvice, pridajte lyžicu smotany a na miernom ohni roztavte. Potom želatínu pridajte do krému a premiešajte.

Krém rovnomerne rozotrite na cesto v tortovej forme, na vrch položte druhú polovicu cesta a potrite jahodovým džemom. Jahody umyte, odstráňte stopky a nakrájajte na plátky. Jahodové plátky rozložte na vrch torty.

Na polevu v malom hrnci zmiešajte vodu, červené tortové želé a cukor. Priveďte do varu a potom nechajte vychladnúť. Polevu rovnomerne nalejte na vrch torty. Tortu nechajte v chladničke aspoň 4 hodiny, aby krásne stuhla. Potom môžete podávať a vychutnávať si túto nádhernú jahodovú tortu s mascarpone.

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na JEDNODUCHÝ A RÝCHLY JAHODOVÝ DEZERT Z POHÁRA


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Vynikajúce s Rikou Kienerou

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty