Ak máte radi čučoriedky a rýchle recepty, tento krehký hrnčekový čučoriedkový koláč s mrveničkou je presne pre vás. Tento koláč je tak jednoduchý a rýchly na prípravu, že ho môžete mať hotový a pripravený na podávanie za menej ako pol hodiny.
Tento recept je skvelý, pretože môžete použiť čerstvé alebo mrazené ovocie, takže je ideálny pre celoročné využitie. Okrem čučoriedok je koláč vynikajúci aj s ríbezľami, malinami alebo černicami.
Hrnčekový čučoriedkový koláč – Na cesto budete potrebovať:
- 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1/4 hrnčeka oleja
- 1 hrnček vlažnej vody
Na mrveničku budete potrebovať:
- 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 25 dkg Hery
- práškový cukor podľa chuti
Postup prípravy:
Postup je jednoduchý. Začnite prípravou mrveničky z Hery, múky a cukru. Potom zmiešajte všetky suroviny na cesto, vylejte ho na vymastený a vysypaný plech a posypte ho čučoriedkami. Pečte 20-25 minút na 180 ° C a 10 minút pred koncom pečenia posypte koláč mrveničkou a nechajte ho zapiecť dozlatista.
Tento koláč je skvelý na podávanie ku káve alebo čaju. Prajeme vám dobrú chuť!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na TORTA LETNÁ RADOSŤ: JEDNODUCHÁ NEPEČENÁ TORTA S JAHODAMI!
Image by azerbaijan_stockers on Freepik