Nakladaná zelenina je vynikajúci spôsob, ako si užiť chuť čerstvej zeleniny počas celého roka. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí si chcú vychutnať svoju vlastnú úrodu a konzumovať ju pri takmer každej príležitosti.
Fantastická nakladaná zelenina – Ingrediencie
Na prípravu tejto nakladanej zeleniny budete potrebovať 2,5 kg paradajok, 1 kg uhorky, 700 g papriky, 800 g cibule (bielej a červenej), 1 cesnak, 40 g petržlenovej vňate, 40 g kôpru, 35-40 g bazalky, 2 PL soli, 150 ml rastlinného oleja, 1 ČL octu a 1 ČL cukru na každú nádobu.
Príprava
Začnite tým, že paradajky nakrájate na menšie plátky, uhorky na malé krúžky a papriku na tenšie plátky. Cibuľu nakrájajte na plátky. Všetku zeleninu vložte do veľkej misy. Potom pridajte na plátky nakrájaný cesnak a nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou. Potom do zmesi pridajte soľ a olej. Všetko spolu dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte bazalku. Zamiešajte drevenou lyžicou a nechajte 30 minút odstáť.
Pomocou lievika vložte zeleninu do pohára. Zatlačte a zalejte až po okraj šťavou, ktorá vám ostala v miske. Viečka neutiahnite na pevno. Na dno hlbokej misy vložte malý uterák a poukladajte poháre vedľa seba. Nalejte studenú vodu. Od okamihu varu varíte 35-40 minút. Do každej nádoby pridajte cukor a ocot. Pevne uzavrite. Nádobu položte hore dnom. Nádoby prekryjte prikrývkou a nechajte ich úplne vychladnúť. Uložte ich na suché a chladné miesto.
Dobrú chuť!
Video recept
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na PEČENÉ NOVÉ ZEMIAKY SO SVIEŽIM KÔPROM A CESNAKOM!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála OSHPAZ KELIN