Chcete rýchly a jednoduchý dezert bez nutnosti zapnúť rúru? Expresná nepečená torta je nenáročné riešenie a očarí vás svojou jednoduchosťou a lahodnosťou. Tento recept vám prinesie pravú delikatesu ideálnu k popoludňajšej káve.
Zdrojom inšpirácie pre tento jednoduchý a rýchly dezert bol Youtube kanál Sprint Cooking. Bez pečenia, s použitím len pár ingrediencií, vytvoríte úžasné krémové potešenie.
Potrebné suroviny na expresnú nepečenú tortu:
- 250 g kakaových piškót
- 250 g maslových piškót
- 660-700 ml šľahačky
- 1-2 PL práškového cukru
- 70 g citrónového želé
Pre čokoládovú polevu:
- 2,5 PL šľahačky
- 100-120 g mliečnej čokolády
Postup prípravy:
- Rozpustíme citrónové želé v 200 ml horúcej vody a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Potom želatínu necháme vychladnúť.
- Na dno formy vyloženej papierom na pečenie uložíme vrstvu kakaových piškót.
- Do misky pridáme šľahačku, cukor a pomocou mixéra vyšľaháme. Pridáme vychladnutú želatínu a opäť krátko vyšľaháme, len aby sa všetky suroviny spojili.
- Na kakaové piškóty nanesieme časť krému a rovnomerne ho rozotrieme špachtľou. Potom pridáme vrstvu maslových piškót.
- Ako ďalšiu vrstvu nanesieme opäť krém, pokračujeme vrstvou kakaových piškót, potom krém a na záver maslové piškóty. Každá vrstva by mala byť rovnomerne rozotretá.
- Na poslednú vrstvu piškót nanesieme zvyšok krému.
- Pripravíme polevu: do menšej misky pridáme čokoládu a šľahačku a zohrejeme. Potom dôkladne premiešame, kým nevznikne hladká poleva.
- Pripravenú polevu lyžicou pokvapkáme po vrchu torty, vytváramej tak nepravidelné tvary.
- Hotovú tortu vložíme do chladničky a necháme ju tam cez noc, aby sa krásne stuhla.
- Nasledujúci deň môžete podávať tento krémovo-piškótový dezert. Stačí ho len nakrájať na porcie a môžete ho podávať vašim hosťom.
- Expresná nepečená torta je hotová a tak vám prajeme dobrú chuť!
Video recept:
Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
zdroj: Sprint Cooking