Search

Dokonalý maslový koláč s ovocím: Klasika v novom šate!

Maslový koláč s ovocím
Maslový koláč s ovocím

Obsah receptu

Maslový koláč s ovocím je klasický dezert, ktorý si zamilujete na prvé sústo. Na základe tohto receptu si ho však pripravíte v modernom šate s použitím teplovzdušnej fritézy a ozdobíte čerstvým ovocím. Jednoduchý a lahodný dezert, ktorý poteší každého.

Tento recept na maslový koláč je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni a zaneprázdnených ľudí. S pomocou teplovzdušnej fritézy a ľahko dostupných ingrediencií si pripravíte chutný dezert, ktorý je perfektný na každú príležitosť.

Maslový koláč s ovocím

Ingrediencie:

  • 260 g samo-kypriacej múky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 115 g zmäknutého masla
  • 80 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Vanilkový sirup:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 80 ml vody

Na potretie:

  • 5 polievkových lyžíc jahodového džemu

Na ozdobu:

  • 240 ml smotany na šľahanie
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 300 g jahôd
  • 250 g malín
  • 200 g čučoriedok

Postup prípravy:

  1. Pred prípravou koláča skontrolujte, či sa forma na pečenie zmestí do vášho košíka teplovzdušnej fritézy a následne vymažte formu olejom a dno formy vyložte ešte papierom na pečenie.
  2. Do misy mixéra preosejte múku a cukor. Pridajte zmäknuté maslo, vajcia, mlieko a vanilku. Mixujte, kým nebude zmes úplne hladká.
  3. Nalejte cesto do pripravenej formy. Nadstavte si teplovzdušnú fritézu na 160°C a vložte do nej koláč a pečte 35-40.
  4. Vyberte koláč z teplovzdušnej fritézy a položte ho na dosku. Opatrne prevráťte tortu na mriežku a nechajte ju úplne vychladnúť.
  5. V hrnci priveďte k varu cukor, vodu a vanilku a miešajte, kým sa cukor nerozpustí a sirup nie je trošku hustý.
  6. Tortu prekrojte na polovicu pomocou noža a obe polovice polejte horúcim cukrovým sirupom, ktorý sa vstrebe do cesta.
  7. Na spodnú vrstvu natrite jahodový džem a zakryte druhou vrstvou.
  8. Vyšľahajte smotanu, práškový cukor a vanilku do tuha.
  9. Krém naneste na vrch torty. Ovocie nakrájajte.
  10. Usporiadajte ovocie na krém, začnite jahodami a vyplňte menšie medzery čučoriedkami a malinami.
  11. Podávajte!

Tipy:

  • Ak nemáte samo-kypriacu múku, môžete ju nahradiť obyčajnou hladkou múkou a pridať 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva.
  • Pri príprave sirupu dbajte na to, aby sa cukor úplne rozpustil, aby nebol zrnistý.
  • Tortu skladujte v chladničke, aby zostala čerstvá dlhšie, a ovocie pridajte tesne pred podávaním.

Maslový koláč s ovocímVideo recept:

Maslový koláč s ovocím pripravený v teplovzdušnej fritéze je rýchly, jednoduchý a neuveriteľne chutný dezert, ktorý určite zapôsobí na všetkých. Kombinácia jemného cesta, sladkého džemu a čerstvého ovocia je jednoducho neodolateľná.

Súvisiace články:

Famózne pistáciovo-čokoládové koláčiky: Dokonalý dezert na každú príležitosť!

Svieži jahodový koláčik podľa Stanky: Tento koláčik je istota, je rýchly a jednoduchý!

Krehký koláč s rebarborou: Svieži, jemne kyselkavý koláč, veľmi jednoduchý na prípravu


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lucy Parissi

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty