Linecké pečivo, vďaka svojej jemnej chuti a bohatej histórii, je srdcovkou každého v rodine. Dnes vám predstavím recept, ktorý prebudí spomienky na babičkinu kuchyňu.
Spojenie tradičného lineckého cesta a bohatej lekvárovej náplne vytvára neodolateľnú harmóniu chutí. Tento recept na linecké pečivo s malinovým a marhuľovým džemom je nielen chutný, ale aj skvelý spôsob, ako oživiť spomienky na detstvo.
Babičkine Linecké pečivo s džemom
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 250 g studeného masla
- 250 g práškového cukru
- 550 g hladkej múky
- 2 balenia vanilkového cukru
- Práškový cukor na posypanie
- Cca 300 g malinového džemu
- Cca 300 g marhuľového džemu
Postup prípravy
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, práškový cukor a vanilkový cukor.
- Pridajte studené maslo nakrájané na kocky a rýchlo spracujte.
- Pridajte vajcia a miesite, kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň hodinu, ideálne však cez noc.
- Predhrejte rúru na 180°C. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku asi 3 mm.
- Vykrájajte kolieska alebo hviezdičky a u polovice z nich spravte menší otvor v strede.
- Upečte na plechu vystlanom papierom na pečenie 7-8 minút, alebo kým nebudú zlatisté.
- Po vychladnutí posypte kolieska s otvorom práškovým cukrom.
- Na dolné kolieska nanesiete džem a prikryte ich cukrom posypanými kolieskami.
Video recept
Tento recept na linecké pečivo s lekvárom je dokonalou ukážkou toho, ako tradičné recepty môžu priniesť teplé rodinné spomienky a ponúknuť úžasné chvíle pri čaji. Užite si túto sladkú pochúťku spolu s rodinou a priateľmi.
Súvisiace články
Najlepší recept na Linecké pečivo podľa mojej babičky: Neskutočne jemné a krehké!
Rakúske linecké rožky Linzer Kipferl s nugátom: Chutia jednoducho nebesky!
Vianočné vanilkové linecké pečivo: Extrémne jemné, topí sa v ústach!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála CookBakery