Pripravte sa na vianočnú sezónu s naším lahodným receptom na kandizované pomarančové šupky. Ideálny darček pre vašich blízkych alebo ako sladká pochúťka pri zimných večeroch. Získajte jedinečný a ekonomický recept, ktorý z vášho kuchynského odpadu vytvorí úžasnú pochúťku.
Objavte kúzlo jednoduchej, ale efektívnej prípravy kandizovaných pomarančových šupiek. Naše kroky vám pomôžu odstrániť horkosť a vytvoriť perfektné kúsky pre vaše sviatočné stoly. S týmto 3-zložkovým receptom získate nielen kandizované šupky, ale aj aromatický pomarančový sirup a drobné kúsky na ozdobu pečiva.
Vianočné kandizované pomarančové šupky
Ingrediencie
- 2 umyté bio pomaranče
- 200 g (1 šálka) cukru
- 250 ml (1 šálka) vody
- Na varenie malých kúskov pomaranča: 80 g (1/3 šálky) cukru, 80 ml (1/3 šálky) vody
Postup prípravy
- Odrežte konce pomarančov a urobte 4 až 6 zárezov na kôre.
- Odstráňte pomarančovú kôru a jemne oškrabte bielu časť, aby ste eliminovali horkosť.
- Nakrájajte šupku na tyčinky – ani príliš tenké, ani príliš hrubé.
- Varte 200 g cukru s jedným šálkom vody. Pridajte šupky a varte 35 až 40 minút.
- Pre malé kúsky pomaranča varte 80 g cukru s jednou tretinou šálky vody. Pridajte kúsky a varte 15 až 20 minút.
- Tyčinky a kúsky vyberte, sceďte a uchovajte sirup (vhodný na ochutenie pečiva, palaciniek a podobne).
- Povaľte tyčinky v cukre a nechajte ich sušiť po dobu jednej hodiny.
Video recept
Objavte radostné chvíle s naším vianočným receptom na kandizované pomarančové šupky. S týmto jednoduchým a multifunkčným receptom si užijete nielen samotné cukríky, ale aj bohatý pomarančový sirup a malé kandizované kúsky, ktoré oživia každý váš pečený poklad.
Súvisiace články
Vianočné Išelské tortičky: Vianoce bez týchto koláčikov nie sú Vianocami!
Šťavnatá a rýchla pomarančová torta so smotanovým krémom
Jednoduchý letný pomarančový dezert TROCH FARIEB
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Un jour Une recette