Koláče sú vždy obľúbeným dezertom, ale tento smotanový koláč vás prekvapí svojou jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy. Predstavte si koláč, ktorý je tak jemný a krémový, že sa vám doslova rozplynie v ústach. Tento recept kombinuje tradičné ingrediencie s moderným prístupom k pečeniu, čo vytvára dokonalú harmóniu chutí a textúr. Určite sa stane hitom vašich rodinných osláv alebo priateľských stretnutí.
Recept na ľahký a jemne krémový smotanový koláč
Ingrediencie:
cesto (forma 20×30 cm):
- 2 žĺtka
- 80 g cukru
- 80 g roztopeného masla
- 1 čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry
- 200 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Ingrediencie pre krém:
- 2 bielka
- 80 g cukru
- Vanilín
- 400 g bieleho jogurtu (3,5% tuku)
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
Rýchly krémový smotanový koláč – ako ho pripraviť? Príprava krok za krokom
- Žĺtka vyšľahajte v miske s cukrom, potom pridajte roztopené maslo, citrónovú kôru, preosiatu múku a prášok do pečiva. Vypracujte cesto.
- Cesto rozdeľte na polovicu a nechajte v chladničke 30 minút.
- Bielka vyšľahajte do tuha, pridajte cukor, vanilín, jogurt a múku.
- Formu si vymažeme maslom a pridáme polovicu cesta a uhladíme.
- Na polovicu cesta nanesieme jogurtový krém.
- Zvyšok cesta nastrúhajte na krém.
- Pečte pri 180°C približne 35 minút.
- Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť.
Video recept:
Tento smotanový koláč je skutočným kulinárskym skvostom. Je rýchly, jednoduchý a nesmierne jemný, čo ho robí ideálnym pre všetky príležitosti. Užite si tento lahodný dezert s rodinou a priateľmi!
Súvisiace články:
Fantastický letný nepečený dezert s kyslou smotanou a ovocím za 15 minút
Ferrero Rocher torta: Jednoduchý a nádherný dezert, ktorý vás dostane na kolená!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko kanál