Predstavte si koláč… vláčny, hriešne čokoládový, s bohatou chuťou, ktorá sa rozplýva na jazyku a zanecháva vás v sladkej extáze. Takýto je náš veľkonočný mokrý čokoládový koláč, inšpirovaný najlepšími cukrármi sveta.
S každým sústom sa ponoríte do kúzelnej symfónie chutí a vôní, ktorá prebudí vaše zmysly a prenesie vás do raja.
Tento koláč nie je len obyčajným dezertom. Je to kúzlo v miske, dar lásky a radosti, ktorý premení každú veľkonočnú oslavu na nezabudnuteľný zážitok.
Pripravte si ho s nami a doprajte svojim blízkym to najsladšie pokušenie, aké si dokážu predstaviť.
Veľkonočný mokrý čokoládový koláč
Ingrediencie:
Cesto:
- 5 vajec
- 150g cukru (3/4 šálky)
- Štipka soli
- 120g polohrubej múky (3/4 šálky)
- 30g kakaa (2,5 lyžice)
- 1/2 čl prášku do pečiva
Krém:
- 600g marhúľ
- 100g cukru (1/2 šálky)
- 25g kukuričného škrobu (2 polievkové lyžice)
- 30g vody (2 polievkové lyžice)
- 100g masla (4 lyžice)
- 600g tvarohu alebo mäkkého syra (2,5 šálky)
- 100g cukru (1/2 šálky)
Na čokoládovú polevu:
- 200g čokolády
- 100g masla (4 lyžice)
Pekáč 28 x 18 cm
Postup prípravy:
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s 150g cukru a štipkou soli.
- Postupne vmiešavajte múku, kakaový prášok a prášok do pečiva.
- Cesto prelejte do formy o rozmeroch 28x18cm, ktorú ste vystlali papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 35 minút.
- Marhule dôkladne umyte, nakrájajte na mesiačiky a rozmixujte pomocou tyčového mixéra.
- V hrnci pripravte marhuľový krém: kombinujte rozmixované marhule, 100g cukru, kukuričný škrob a vodu. Varte, až kým zmes nezhustne. Následne pridajte maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Krém prikryjte fóliou a nechajte vychladnúť.
- Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom ho opatrne rozkrojte na tri rovnaké pláty.
- V miske zmiešajte tvaroh s 100g cukru. Do tejto zmesi vmiešajte marhuľový krém.
- Na prvý plát koláča natriete časť krému, položte druhý plát, natriete ďalšiu časť krému, položte tretí plát a vrch natriete zvyšným krémom.
- Koláč umiestnite do chladničky a nechajte stáť aspoň 4 hodiny.
- V hrnci na miernom ohni rozpustite čokoládu spolu s maslom. Touto čokoládovou zmesou potrite vrch koláča.
- Koláč ešte raz vložte do chladničky a nechajte stáť ďalších 15 minút.
Dobrú chuť!
Veľkonočný mokrý čokoládový koláč – Video recept:
Nechajte sa uniesť kulinárskym umením a premeňte vašu Veľkú noc na slávnosť plnú chutí, vôní a radosti. Tento veľkonočný mokrý čokoládový koláč nie je len obyčajným dezertom, ale skutočným dielom, ktoré pridáva sviatočnému obdobiu ten pravý lesk.
Súvisiace články
Veľkonočný orechový koláč, ktorý sa topí v ústach! Toto je najlepší koláčik na Veľkú noc!
Veľkonočný Cisársky koláč: Najlepší tvarohový koláč, ktorý pobláznil celý svet!
Veľkonočná Krtkova torta na plechu: Na tento koláčik sa vždy teší celá rodina
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty