Úžasná pečená plnená paprika bez mäsa: Ešte lepšia ako originál

Úžasná pečená plnená paprika bez mäsa: Ešte lepšia ako originál

Hľadáte chutný a zdravý vegetariánsky recept? Vyskúšajte túto úžasnú plnenú papriku bez mäsa! Je plná chuti a textúry a určite uspokojí aj tých najnáročnejších jedákov.

Tento recept na plnenú papriku bez mäsa je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky zeleniny a zároveň si dopriať výživné a chutné jedlo.

Pečená plnená paprika bez mäsa

Ingrediencie:

  • 3 papriky
  • 1 cibuľa
  • 1 baklažán
  • 1 strúčik cesnaku
  • 450 gramov zemiakov
  • Kôpor
  • 40 gramov masla
  • 50 ml mlieka
  • 100 gramov mozzarelly
  • Oregano
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Príprava zeleniny:
    • Papriky umyjeme, prekrojíme na polovice a očistíme od jadierok.
    • Cibuľu nakrájame na drobno a dáme na panvicu smažiť na troche olivového oleja.
    • Baklažán nakrájame na kocky a pridáme k cibuli na panvicu.
    • Osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a pridáme pretlačený cesnak. Miešame a opražíme do mäkka.
  2. Príprava zemiakového pyré:
    • Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtky, zalejeme vriacou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.
    • Scedíme, pridáme maslo, mlieko a nakrájaný kôpor. Zemiaky roztlačíme na pyré.
    • Do pyré vmiešame opražený baklažán. Dobre premiešame.
  3. Plnenie paprík:
    • Naplníme každú papriku pripravenou zmesou zemiakového pyré s baklažánom.
  4. Pečenie:
    • Plech vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olivovým olejom.
    • Naplnené papriky poukladáme na plech a potrieme ich olivovým olejom.
    • Pečieme v predhriatej rúre na 180°C po dobu 20-30 minút.
  5. Dokončenie:
    • Syr mozzarella nastrúhame a posypeme ním papriky, posypeme oreganom.
    • Vložíme späť do rúry a zapiekame ďalších 5-7 minút, kým sa syr neroztopí.

Tipy:

  • Pre pikantnejšiu chuť môžete do plnky pridať trochu feferónky.
  • Ak nemáte baklažán, môžete ho nahradiť cuketou alebo hubami.
  • Plnené papriky môžete piecť aj v grile.
  • Pre vegánsku verziu použite rastlinný syr namiesto mozzarelly.

Pečená plnená paprika bez mäsaVideo recept:

Táto plnená paprika bez mäsa je skvelou alternatívou k tradičnej plnenej paprike s mäsom. Je chutná, zdravá a jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte ju už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Plnená paprika s baklažánom a zemiakmi: Kto raz skúsi, inak ju už nerobí!

Zapekaná čerstvá paprika plnená bambinom a slaninkou

Pečená paprika s cesnakom na zimu: Takto ju konzervujem už 10 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Genussküche


Súvisiace príspevky

Geniálna cuketová nátierka na zimu: Rýchla na prípravu, už robím tretiu várku

Geniálna cuketová nátierka na zimu: Rýchla na prípravu, už robím tretiu várku

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chcete si uchovať chuť leta na zimu? Táto geniálna cuketová nátierka je ideálnym riešením! Cuketová nátierka je nielen chutná, ale aj zdravá a ideálna pre každú príležitosť. Stačí pár ingrediencií a trochu času, aby ste si pripravili výborný doplnok k pečivu, ktorý […]

Fantastická nátierka z cukety a slaniny: Vynikajúca, obľúbia si ju deti aj dospelí!

Fantastická nátierka z cukety a slaniny: Vynikajúca, obľúbia si ju deti aj dospelí!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte radi jednoduché a chutné recepty, ktoré si zamilujú všetci členovia rodiny? Potom si určite zamilujete túto fantastickú nátierku z cukety a slaniny. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónnu zeleninu a vytvoriť niečo skutočne výnimočné. Táto nátierka je nielen lahodná, ale […]

Toto je jednoznačne najlepší slivkový koláč, ktorý zmizne mihnutím oka: Lahodný a krehký

Toto je jednoznačne najlepší slivkový koláč, ktorý zmizne mihnutím oka: Lahodný a krehký

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Slivkový koláč je klasika, ktorá nikdy nesklame. Ale tento recept je niečo extra! Lahodná krehkosť cesta v kombinácii so šťavnatými slivkami a nadýchanou penou vytvára symfóniu chutí, ktorá si získa každého. Pripravte sa na to, že tento koláč zmizne z tanierov rýchlosťou […]

Vyprážaný baklažán na dva spôsoby: Pridávam špeciálnu ingredienciu, vďaka ktorej chutí ešte lepšie

Vyprážaný baklažán na dva spôsoby: Pridávam špeciálnu ingredienciu, vďaka ktorej chutí ešte lepšie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyprážaný baklažán je obľúbenou pochúťkou, ktorú si môžete pripraviť na viacero spôsobov. V tomto recepte vám predstavíme dve varianty – klasickú vyprážanú verziu a zdravšiu alternatívu pečenú v rúre. Pridáme aj tajnú ingredienciu, vďaka ktorej bude baklažán ešte chutnejší a chrumkavejší. Máte […]

Rýchly koláč s kokosom a kakaovým cestom: Lacný a veľmi rýchly recept, len pár surovín, ktoré má každý doma!

Rýchly koláč s kokosom a kakaovým cestom: Lacný a veľmi rýchly recept, len pár surovín, ktoré má každý doma!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a chutný dezert, ktorý zvládnete pripraviť z bežných surovín, ktoré máte doma? Rýchly koláč s kokosom a kakaovým cestom je ideálnym riešením. Vďaka jednoduchým ingredienciám a rýchlej príprave sa stane obľúbencom celej rodiny. Upečte si ho ešte dnes! Tento koláč […]

Slávnostná biela polievka na oslavy a sviatky: Vždy navarím plný hrniec a jeme ju dva dni

Slávnostná biela polievka na oslavy a sviatky: Vždy navarím plný hrniec a jeme ju dva dni

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Slávnostná biela polievka je dokonalou voľbou na oslavy a sviatky. Jej bohatá chuť a krémová konzistencia si získa každého pri stole. Polievka je plná čerstvej zeleniny a kuracieho mäsa, čo ju robí nielen chutnou, ale aj výživnou. Tento recept vás prevedie krok […]


Google Správy: Daj nám ⭐