Search

Quesadilla s kuracím a šampiňónmi: Recept na rýchlu večeru, po ktorej sa doma len zapráši

Quesadilla s kuracím a šampiňónmi
Quesadilla s kuracím a šampiňónmi

Obsah receptu

Publikované: 22. októbra 2025, 05:00

Toto je presne môj typ rýchlej večere – všetko pripravené na jednej panvici, plné chuti a horúceho syra. Zbožňujem, keď tortilla pri opekaní krásne schrumkavie a vnútri čaká šťavnatá kuracia plnka. Zabudnite na kupované mrazené verzie.

Quesadilla je dokonalé jedlo, keď nemáte veľa času, ale chcete niečo poriadne. Kúzlo je v tom, že papriku a huby orestujeme spolu s mäsom. Všetko sa krásne spojí a nepcháme do tortilly surovú zeleninu. U nás je to hit, ktorý nikdy nesklame.

Na oleji orestujte ochutené kuracie mäso, papriku a šampiňóny. Tortillu opečte na suchej panvici. Na polovicu dajte syr, mäsovú zmes a opäť syr. Preložte, opekajte z oboch strán dozlatista a ihneď krájajte.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 10 min
  • Čas varenia/pečenia: 15 min
  • Počet porcií: 2 kusy
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 650 kcal/kus
  • Trend: Rýchla večera

Potrebujeme

  • 2 ks veľké pšeničné tortilly
  • 300 g kuracích pŕs
  • 150 g syra čedar (nahrubo nastrúhaného)
  • 5 ks čerstvých šampiňónov
  • ½ ks žltej papriky
  • 1–2 PL oleja
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia

Postup prípravy

  1. Zeleninu a mäso si nakrájajte. Kuracie prsia na tenké rezance, papriku na pásiky a šampiňóny na plátky.
  2. Na panvici rozohrejte olej. Pridajte kuracie mäso. Osoľte, okoreňte a pridajte mletú papriku.
  3. Mäso sprudka opekajte. Po asi 4 minútach, keď sa zatiahne, pridajte nakrájané šampiňóny a papriku.
  4. Všetko spolu restujte ďalšie 3–4 minúty, kým zelenina nezmäkne a mäso nie je hotové. Odstavte z tepla.
  5. Pripravte si druhú, čistú a suchú panvicu. Na strednom ohni ju rozohrejte.
  6. Položte na ňu jednu tortillu. Nechajte ju minútu prehriať.
  7. Na polovicu tortilly nasypte časť strúhaného čedaru. Pridajte polovicu mäsovej zmesi a opäť zasypte syrom.
  8. Tortillu opatrne preložte napoly (ako omeletu). Jemne ju pritlačte vareškou.
  9. Opekajte z každej strany asi 2 minúty, kým nie je tortilla zlatistá, chrumkavá a syr vnútri úplne rozpustený.
  10. Hotovú quesadillu preložte na dosku a rovnaký postup zopakujte s druhou tortillou.
  11. Ihneď krájajte na trojuholníky a podávajte.

Videorecept

2 praktické tipy na záver

  1. Syr je lepidlo: Syr dávajte vždy ako prvú aj poslednú vrstvu (na tortillu a na plnku). Pôsobí ako lepidlo, ktoré udrží celú quesadillu pohromade a nerozpadne sa.
  2. Použite sendvičovač: Ak máte gril alebo sendvičovač, pokojne ho použite. Vložte naplnenú a preloženú tortillu a zapekajte 3–4 minúty.

Jednoduché variácie

  • Extra pikantná: Pridajte k mäsu štipku čili alebo pár kvapiek tabasca.
  • S omáčkou: Podávajte s miskou kyslej smotany alebo jednoduchou paradajkovou salsou.

Toto jedlo je najlepšie horúce, priamo z panvice, kým sa syr ešte krásne naťahuje.

Recept vychádza z verzie od Vaření s Jančou, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty