Toto je presne môj typ rýchlej večere – všetko pripravené na jednej panvici, plné chuti a horúceho syra. Zbožňujem, keď tortilla pri opekaní krásne schrumkavie a vnútri čaká šťavnatá kuracia plnka. Zabudnite na kupované mrazené verzie.
Quesadilla je dokonalé jedlo, keď nemáte veľa času, ale chcete niečo poriadne. Kúzlo je v tom, že papriku a huby orestujeme spolu s mäsom. Všetko sa krásne spojí a nepcháme do tortilly surovú zeleninu. U nás je to hit, ktorý nikdy nesklame.
Ako pripraviť najlepšiu quesadillu? (Featured Snippet)
Na oleji orestujte ochutené kuracie mäso, papriku a šampiňóny. Tortillu opečte na suchej panvici. Na polovicu dajte syr, mäsovú zmes a opäť syr. Preložte, opekajte z oboch strán dozlatista a ihneď krájajte.
Základné informácie
- Čas prípravy: 10 min
- Čas varenia/pečenia: 15 min
- Počet porcií: 2 kusy
- Náročnosť: Jednoduchá
- Kalorická hodnota: cca 650 kcal/kus
- Trend: Rýchla večera
Potrebujeme
- 2 ks veľké pšeničné tortilly
- 300 g kuracích pŕs
- 150 g syra čedar (nahrubo nastrúhaného)
- 5 ks čerstvých šampiňónov
- ½ ks žltej papriky
- 1–2 PL oleja
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- ½ ČL soli
- ¼ ČL mletého čierneho korenia
Postup prípravy
- Zeleninu a mäso si nakrájajte. Kuracie prsia na tenké rezance, papriku na pásiky a šampiňóny na plátky.
- Na panvici rozohrejte olej. Pridajte kuracie mäso. Osoľte, okoreňte a pridajte mletú papriku.
- Mäso sprudka opekajte. Po asi 4 minútach, keď sa zatiahne, pridajte nakrájané šampiňóny a papriku.
- Všetko spolu restujte ďalšie 3–4 minúty, kým zelenina nezmäkne a mäso nie je hotové. Odstavte z tepla.
- Pripravte si druhú, čistú a suchú panvicu. Na strednom ohni ju rozohrejte.
- Položte na ňu jednu tortillu. Nechajte ju minútu prehriať.
- Na polovicu tortilly nasypte časť strúhaného čedaru. Pridajte polovicu mäsovej zmesi a opäť zasypte syrom.
- Tortillu opatrne preložte napoly (ako omeletu). Jemne ju pritlačte vareškou.
- Opekajte z každej strany asi 2 minúty, kým nie je tortilla zlatistá, chrumkavá a syr vnútri úplne rozpustený.
- Hotovú quesadillu preložte na dosku a rovnaký postup zopakujte s druhou tortillou.
- Ihneď krájajte na trojuholníky a podávajte.
Videorecept
2 praktické tipy na záver
- Syr je lepidlo: Syr dávajte vždy ako prvú aj poslednú vrstvu (na tortillu a na plnku). Pôsobí ako lepidlo, ktoré udrží celú quesadillu pohromade a nerozpadne sa.
- Použite sendvičovač: Ak máte gril alebo sendvičovač, pokojne ho použite. Vložte naplnenú a preloženú tortillu a zapekajte 3–4 minúty.
Jednoduché variácie
- Extra pikantná: Pridajte k mäsu štipku čili alebo pár kvapiek tabasca.
- S omáčkou: Podávajte s miskou kyslej smotany alebo jednoduchou paradajkovou salsou.
Toto jedlo je najlepšie horúce, priamo z panvice, kým sa syr ešte krásne naťahuje.
Recept vychádza z verzie od Vaření s Jančou, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.
