Search

Nepečená čokoládová torta MILKA 

Nepečená čokoládová torta MILKA 
Nepečená čokoládová torta MILKA

Obsah receptu

Dnes sa budeme venovať nádhernému dezertu, ktorým je Nepečená čokoládová torta MILKA. Tento recept je výnimočný nielen svojou jednoduchosťou, ale aj neodolateľnou chuťou, ktorú vám ponúka.

Mnohí z nás milujú sladkosti, a práve preto je tento recept skvelou voľbou. Už názov prezrádza, že sa jedná o dezert plný chuti milovaných čokolád MILKA. Ale čo robí tento recept ešte atraktívnejším je fakt, že sa jedná o tortu bez pečenia!

Áno, dobre ste počuli. K priprave tohto krémového a lahodného zákusku nepotrebujete ani zapínať rúru. Tento jednoduchý a zároveň pôsobivý dezert je ideálny na akékoľvek slávnosti, rodinné stretnutia alebo len tak na zaslúženú odmenu po náročnom dni.

Takže, bez ďalšieho otáľania, poďme sa pustiť do tohto fantastického receptu.

Potrebujeme tieto suroviny:

  • 3 vanilkové pudingy v prášku (každý 40 g)
  • 6 PL kryštálového cukru
  • Celkom 1l mlieka (200 ml + 800 ml)
  • 100 g bielej čokolády
  • 150 g tmavej mliečnej čokolády
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 40 g šľahačkovej smotany
  • 250 g tmavých sušienok
  • čokoládu na nastrúhanie

Nepečená čokoládová torta MILKA sa pripravuje takto:

  1. Začneme tým, že do vanilkového pudingového prášku pridáme kryštálový cukor a poriadne premiešame.
  2. Pridáme časť mlieka (200 ml) a vytvoríme hladkú zmes.
  3. Do zvyšku mlieka (800 ml), ktoré sme prevreli v hrnci, pridáme pripravenú pudingovú zmes. Miešame, kým puding nezhustne.
  4. Polovicu ešte teplej pudingovej zmesi prelejeme do misky a pridáme k nej bielu čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda úplne neroztopí.
  5. Do zvyšku pudingovej zmesi v hrnci pridáme tmavú mliečnu čokoládu a tiež miešame, až kým sa čokoláda neroztopí. Necháme ju vychladnúť.
  6. Do samostatnej misky pridáme maslo, práškový cukor a mixérom vyšľaháme, kým nevznikne hladká hmota.
  7. Do bielej pudingovo-čokoládovej plnky pridáme polovicu maslovej zmesi a mixérom ju poriadne rozšľaháme.
  8. Zvyšok vyšľahaného masla pridáme do hrnca s tmavou plnkou a všetko spolu zašľaháme.
  9. V ďalšom kroku do hlbšej nádoby nalejeme zvyšok mlieka a šľahačkovej smotany a mixérom šľaháme, až kým sa nevytvorí jemná pena.
  10. Na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, uložíme dve vrstvy tmavých sušienok namočených v mlieku.
  11. Na sušienky rovnomerne nanášame tmavú plnku.
  12. Potom nanesieme vrstvu vyšľahanej smotany.
  13. Na šľahačku uložíme ďalšiu vrstvu sušienok.
  14. Nakoniec nanesieme bielu plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme a posypeme nastrúhanou čokoládou.
  15. Hotovú tortu vložíme do chladničky na 3 hodiny, aby pekne stuhla.
  16. Po uplynutí tejto doby môžeme dezert servírovať. Dobrú chuť!

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Gala Food.

Image by Freepik

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty