Hľadáte recept na dokonalé slané pečivo, ktoré ohromí každého hosťa? Tieto mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany sú odpoveďou na vaše kulinárske túžby! Ich neodolateľná chuť a jednoduchá príprava z nich robia ideálne pohostenie pre každú príležitosť.
S kombináciou kyslej smotany, tvrdého syra a voňavých semienok sú tieto pagáčiky skutočnou explóziou chutí. A najlepšie na tom je, že ich zvládne pripraviť úplne každý, dokonca aj začiatočník v kuchyni.
Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany
Ingrediencie:
- 250 g Hera (maslo)
- 250 g strúhaného tvrdého syra
- 250 ml kyslej smotany
- 2 vajcia (plus 1 na potretie)
- 500 g polohrubej múky
- 2 balíčky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička soli
- Semienka na posypanie (rasca, sezam, ľan, slnečnica)
Postup prípravy:
Príprava cesta:
- V miske zmiešajte maslo, strúhaný syr, kyslú smotanu, vajcia, múku, prášok do pečiva a soľ.
- Dobre premiešajte, kým nevznikne jednotné cesto.
Tvarovanie pagáčikov:
- Cesto preložte na pomúčnenú pracovnú dosku.
- Rozvaľkajte ho na hrúbku približne 1 cm.
- Vykrajujte pagáčiky pomocou vykrajovátka alebo okraja skleneného pohára.
Pečenie:
- Pripravené pagáčiky umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
- Potrite ich rozšľahaným vajíčkom.
- Posypte podľa chuti semienkami (rasca, sezam, ľan, slnečnica).
- Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 12 až 20 minút, alebo kým pagáče nezískajú zlatistú farbu.
Tipy:
- Pre extra chrumkavosť: Pred pečením posypte pagáčiky strúhaným syrom.
- Pre pikantnejšiu chuť: Pridajte do cesta štipku mletého čierneho korenia alebo čili.
- Pre bylinkový nádych: Vmiešajte do cesta nasekanú čerstvú petržlenovú vňať alebo pažítku.
Tieto mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany sú jednoducho najlepšie, aké ste kedy ochutnali! Ich dokonalá kombinácia chutí a jednoduchá príprava z nich robia skvelú voľbu pre každú príležitosť. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, prečo sú tieto pagáčiky také obľúbené.
Súvisiace články:
Tradičné oškvarkové pagáče podľa babky Stanky: Sú skrátka najlepšie
Najlepšie zemiakové pagáče podľa našej babičky, lepší recept nepoznám!
Chrumkavé zemiakové pagáčiky plnené šunkou a syrom podľa babky Stanky
Tento článok pre Vás s láskou napísala redakcia Varíme s Láskou ❤️