Search

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany: Lepšie než čokoľvek, čo ste doteraz ochutnali!

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany
Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany

Obsah receptu

Hľadáte recept na dokonalé slané pečivo, ktoré ohromí každého hosťa? Tieto mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany sú odpoveďou na vaše kulinárske túžby! Ich neodolateľná chuť a jednoduchá príprava z nich robia ideálne pohostenie pre každú príležitosť.

S kombináciou kyslej smotany, tvrdého syra a voňavých semienok sú tieto pagáčiky skutočnou explóziou chutí. A najlepšie na tom je, že ich zvládne pripraviť úplne každý, dokonca aj začiatočník v kuchyni.

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany

Ingrediencie:

  • 250 g Hera (maslo)
  • 250 g strúhaného tvrdého syra
  • 250 ml kyslej smotany
  • 2 vajcia (plus 1 na potretie)
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 balíčky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička soli
  • Semienka na posypanie (rasca, sezam, ľan, slnečnica)

Postup prípravy:

Príprava cesta:

  • V miske zmiešajte maslo, strúhaný syr, kyslú smotanu, vajcia, múku, prášok do pečiva a soľ.
  • Dobre premiešajte, kým nevznikne jednotné cesto.

Tvarovanie pagáčikov:

  • Cesto preložte na pomúčnenú pracovnú dosku.
  • Rozvaľkajte ho na hrúbku približne 1 cm.
  • Vykrajujte pagáčiky pomocou vykrajovátka alebo okraja skleneného pohára.

Pečenie:

  • Pripravené pagáčiky umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Potrite ich rozšľahaným vajíčkom.
  • Posypte podľa chuti semienkami (rasca, sezam, ľan, slnečnica).
  • Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 12 až 20 minút, alebo kým pagáče nezískajú zlatistú farbu.

Tipy:

  • Pre extra chrumkavosť: Pred pečením posypte pagáčiky strúhaným syrom.
  • Pre pikantnejšiu chuť: Pridajte do cesta štipku mletého čierneho korenia alebo čili.
  • Pre bylinkový nádych: Vmiešajte do cesta nasekanú čerstvú petržlenovú vňať alebo pažítku.

Tieto mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany sú jednoducho najlepšie, aké ste kedy ochutnali! Ich dokonalá kombinácia chutí a jednoduchá príprava z nich robia skvelú voľbu pre každú príležitosť. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, prečo sú tieto pagáčiky také obľúbené.

Súvisiace články:

Tradičné oškvarkové pagáče podľa babky Stanky: Sú skrátka najlepšie

Najlepšie zemiakové pagáče podľa našej babičky, lepší recept nepoznám!

Chrumkavé zemiakové pagáčiky plnené šunkou a syrom podľa babky Stanky


Tento článok pre Vás s láskou napísala redakcia Varíme s Láskou ❤️

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty