Search

Jemné koláčiky z lístkového cesta s jablkami a šľahačkovým krémom – jednoduché a veľmi chutné

Jemné koláčiky z lístkového cesta
Jemné koláčiky z lístkového cesta

Obsah receptu

Naše jemné koláčiky z lístkového cesta s jablkami a šľahačkovým krémom sú skutočnou poctou tradičným rodinným receptom. Kombinácia chrumkavého cesta, lahodnej jablkovej náplne a krémovej šľahačky poteší každý jazyk.

V týchto koláčikoch sa skrýva láska ku každému detailu, nechajte sa unášať vôňou sladkých jabĺk a jemne karamelizovaného džemu. Tento dezert premení každý deň na malú oslavu.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 lyžica masla
  • 2 jablká (nakrájané na plátky)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica marhuľového džemu
  • 1 rolka lístkového cesta
  • mlieko (na potieranie)
  • cukor (na posypanie)
  • 200 ml sladenej smotany na šľahanie
  • 125 g mascarpone
  • práškový cukor (na posypanie)

Postup prípravy:

  1. Na panvici rozpustite maslo a pridajte nakrájané jablká spolu s citrónovou šťavou. Opekajte jablká na strednom ohni, kým nezmäknú.
  2. Pridajte marhuľový džem a dobre premiešajte, až kým sa jablká úplne nespoja s džemom a sú jemne karamelizované.
  3. Plát lístkového cesta narovnajte a potrite ho mliekom. Preložte cesto na polovicu a rozrežte ho na osem rovnakých kusov.
  4. Jednotlivé kúsky ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Znovu ich potrite mliekom a posypte cukrom.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 15 minút, kým nie sú kúsky cesta nadýchané a zlatisté.
  6. Medzitým vyšľahajte smotanu na šľahanie do pevnej konzistencie. Pridajte mascarpone a opäť vyšľahajte, až kým nevznikne hladký krém.
  7. Po upečení nechajte lístkové cesto trochu vychladnúť. Potom každý kus rozrežte horizontálne na polovicu.
  8. Naplňte dolnú časť cesta šľahačkovým krémom a na vrch rozložte pripravené jablká. Zakryte druhou polovicou cesta.
  9. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Tipy:

  1. Pre intenzívnejšiu chuť jabĺk pridajte štipku škorice alebo muškátového orieška.
  2. Mascarpone možno nahradiť mäkkým tvarohom pre ľahšiu verziu krému.
  3. Nechajte koláčiky chvíľu odstáť, aby sa chute krásne prepojili.
  4. Pre ešte jemnejší dotyk posypte koláčiky štipkou vanilkového cukru pred podávaním.

Video recept:

Naše jemné koláčiky z lístkového cesta sú ideálnym spoločníkom k šálke čaju alebo kávy. Vyskúšajte ich a uvidíte, ako rýchlo zmiznú z taniera. Pripravte si tento jednoduchý recept a oslaďte si deň s láskou.

Súvisiace články:

Máte doma jablká a lístkové cesto? Pripravte si tieto lahodné jablkové taštičky z lístkového cesta: Chutná desiata za pár minút!

Vždy, keď mám doma lístkové cesto a salámu, robím TOTO! Všetci si pochvaľujú!

Vždy keď mám doma lístkové cesto, robím toto lahodné pohostenie s klobásou, syrom a zeleninou

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette dolci

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty