Search

Hrnčekový mokrý čokoládový koláč, ktorý sa topí v ústach: Tak lahodný a šťavnatý koláč som ešte nejedla!

Mokrý čokoládový koláč
Mokrý čokoládový koláč

Obsah receptu

Čokoládový koláč je vždy hitom na akomkoľvek stole. Tento recept vám ukáže, ako si môžete pripraviť hrnčekový mokrý čokoládový koláč, ktorý sa doslova topí v ústach. Je tak lahodný a šťavnatý, že si ho zamiluje každý milovník čokolády.

Recept na hrnčekový mokrý čokoládový koláč:

Ingrediencie:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 150g cukru (3/4 šálky)
  • Štipka soli
  • 120g polohrubej múky (3/4 šálky)
  • 30g kakaa (2,5 lyžice)
  • 1/2 čl prášku do pečiva

Krém:

  • 600g marhúľ
  • 100g cukru (1/2 šálky)
  • 25g kukuričného škrobu (2 polievkové lyžice)
  • 30g vody (2 polievkové lyžice)
  • 100g masla (4 lyžice)
  • 600g tvarohu alebo mäkkého syra (2,5 šálky)
  • 100g cukru (1/2 šálky)

Na čokoládovú polevu:

  • 200g čokolády
  • 100g masla (4 lyžice)

Pekáč 28 x 18 cm

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s 150g cukru a štipkou soli.
  2. Postupne vmiešavajte múku, kakaový prášok a prášok do pečiva.
  3. Cesto prelejte do formy o rozmeroch 28x18cm, ktorú ste vystlali papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 35 minút.
  4. Marhule dôkladne umyte, nakrájajte na mesiačiky a rozmixujte pomocou tyčového mixéra.
  5. V hrnci pripravte marhuľový krém: kombinujte rozmixované marhule, 100g cukru, kukuričný škrob a vodu. Varte, až kým zmes nezhustne. Následne pridajte maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Krém prikryjte fóliou a nechajte vychladnúť.
  6. Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom ho opatrne rozkrojte na tri rovnaké pláty.
  7. V miske zmiešajte tvaroh s 100g cukru. Do tejto zmesi vmiešajte marhuľový krém.
  8. Na prvý plát koláča natriete časť krému, položte druhý plát, natriete ďalšiu časť krému, položte tretí plát a vrch natriete zvyšným krémom.
  9. Koláč umiestnite do chladničky a nechajte stáť aspoň 4 hodiny.
  10. V hrnci na miernom ohni rozpustite čokoládu spolu s maslom. Touto čokoládovou zmesou potrite vrch koláča.
  11. Koláč ešte raz vložte do chladničky a nechajte stáť ďalších 15 minút.

Dobrú chuť!

Mokrý čokoládový koláč – Video recept:

Tento hrnčekový mokrý čokoládový koláč je dokonalou kombináciou bohatej čokolády a osviežujúceho marhuľového krému. Jeho lahodná a šťavnatá konzistencia zaručuje, že bude hitom na akomkoľvek stole. Sledujte video recept a pripravte si tento úžasný dezert, ktorý si zamiluje každý milovník čokolády.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Hrnčekový jablkový koláč s pudingom: Fantasticky jemný a pripravený za 15 minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty