Search

Čokoládová BOMBA ku káve: Upečte si tieto fantastické a jednoduché sušienky

rýchle kakaové sušienky
rýchle kakaové sušienky

Obsah receptu

Hľadáte recept na dokonalú maškrtu ku káve, ktorá je rýchla, jednoduchá a chutí absolútne božsky? Práve ste ho našli! Tieto fantastické kakaové sušienky sú hotová čokoládová BOMBA. Sú jemné, vláčne a plné bohatej kakaovej chuti s nádychom vanilky. Ich príprava je taká jednoduchá, že cesto máte zamiešané za pár minút a o chvíľu už z rúry rozvoniava tá najlepšia čokoládová vôňa. Sú ideálne, keď vás prepadne nečakaná chuť na sladké alebo keď chcete potešiť návštevu.

Kúzlo tohto receptu spočíva v jednoduchom ceste, na ktoré nepotrebujete ani zmäknuté maslo, stačí rozpustené. Všetko len zmiešate v jednej či dvoch miskách, nastriekate na plech a upečiete. Žiadne zložité vaľkanie ani vykrajovanie. Je to naozaj ten najjednoduchší spôsob, ako si pripraviť fantastické domáce sušienky.

Základné informácie

  • Čas prípravy: cca 10 minút
  • Čas pečenia: 10-12 minút
  • Počet porcií: cca 25-30 kusov
  • Náročnosť: Veľmi jednoduchá

Potrebujeme

Potrebné suroviny:

  • 1 vajce
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru (8 g)
  • 30 g rozpusteného masla (vlažného)
  • 70 g hladkej múky (môže byť aj tortová)
  • 10 g kvalitného kakaa
  • ¼ ČL kypriaceho prášku do pečiva (cca 1 g)
  • 1 štipka soli
  • ¼ ČL vanilkového extraktu

Postup prípravy

Postup krok za krokom:

  1. Rúru si predhrejeme na 170 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Pripravíme si cukrárske vrecko s okrúhlou alebo hviezdicovou špičkou.
  2. Vo väčšej miske metličkou vyšľaháme vajce so štipkou soli a oboma druhmi cukru do svetlej peny.
  3. Do vaječnej peny zašľaháme rozpustené (ale nie horúce) maslo a vanilkový extrakt.
  4. V druhej miske zmiešame preosiatu hladkú múku, preosiate kakao a kypriaci prášok do pečiva.
  5. Sypkú zmes zľahka, ale dôkladne vmiešame do tekutej zmesi, kým nevznikne hladké, hustejšie cesto.
  6. Cesto naplníme do pripraveného cukrárskeho vrecka.
  7. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame malé hrudky alebo kolieska s priemerom asi 3-4 cm. Nechávame medzi nimi dostatočné medzery, lebo pri pečení sa trochu roztečú.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 až 12 minút. Sušienky by mali ostať v strede mäkké.
  9. Upečené sušienky necháme vychladnúť na mriežke. Skladujeme ich v dobre uzavretej dóze.

Videorecept

Tipy

  1. Ak nemám poruke cukrárske vrecko, cesto na plech jednoducho nanášam dvoma malými lyžičkami a vytvarujem malé kôpky.
  2. Tieto sušienky sú fantastické aj ako “slepované”. Dve vychladnuté sušienky spojím obľúbeným džemom, nutellou alebo jednoduchým maslovým krémom.
  3. Pre ešte väčšiu čokoládovú bombu niekedy polovicu každej vychladnutej sušienky namočím do rozpustenej horkej čokolády.
  4. Namiesto vanilkového extraktu niekedy do cesta pridám aj trochu pomarančovej kôry alebo štipku mletej škorice. S kakaom sa to skvele dopĺňa.

Verím, že si tieto jednoduché a rýchle sušienky obľúbite. Je to skvelý dôkaz toho, že aj z pár surovín sa dá za chvíľku vykúzliť niečo naozaj dobré. Prajem vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

Recept vychádza z verzie od 집밥요리 Home Cooking, no mierne sme ho upravili.

OHODNOŤTE RECEPT

 
 

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty