Chrumkavé pečené rožteky s mletým mäsom a zemiakmi

Chrumkavé pečené rožteky s mletým mäsom a zemiakmi

Hľadáte inšpiráciu na chutný obed či večeru? Vyskúšajte tieto chrumkavé pečené rožky plnené mletým mäsom a zemiakmi. Jednoduchá príprava, lahodná chuť a sýtosť zaručená!

Premeňte obyčajné rožky na neodolateľnú pochúťku! S naším receptom na pečené rožky plnené mletým mäsom a zemiakmi ohúrite celú rodinu.

Chrumkavé pečené rožteky s mletým mäsom a zemiakmi

Ingrediencie:

Ingrediencie na cesto:

  • 200 ml mlieka
  • 50 g slnečnicového oleja
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 10 g prášku do pečiva

Plnka:

  • 1 cibuľa
  • 3 zemiaky
  • 300 g mletého mäsa
  • Soľ, korenie, rasca na dochutenie

Na potretie a posypanie:

  • 1 žĺtok
  • Sézamové semienka alebo rasca

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte mlieko, olej, vajce, soľ a cukor.
    • Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešajte rukou do hladkého cesta.
    • Cesto prikryte fóliou a nechajte 10 minút odpočívať.
  2. Príprava plnky:
    • Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno.
    • Zemiaky ošúpte a nakrájajte na drobné kocky.
    • V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu a zemiaky.
    • Osoľte, okoreňte a pridajte rascu podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
  3. Tvarovanie a plnenie trojuholníkov:
    • Cesto rozdeľte na 4 časti. Každú časť vyvaľkajte na tenký plát.
    • Z každého plátu cesta nakrájajte 8 trojuholníkov.
    • Potrite žĺtkom a spojte po dva trojuholníky dohromady, čím vzniknú 4 plné trojuholníky.
    • Každý spojený trojuholník naplňte pripravenou plnkou.
  4. Príprava na pečenie:
    • Naplnené trojuholníky položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Potrite ich rozšľahaným žĺtkom a posypte sézamovými semiačkami alebo celou rascou.
  5. Pečenie:
    • Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 45 minút, alebo kým nie sú trojuholníky zlatisté a prepečené.

Tipy:

  • Pre ešte výraznejšiu chuť pridajte do plnky nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
  • Ak máte radi pikantné jedlá, môžete do plnky pridať štipľavú papriku alebo chilli.
  • Rožky môžete podávať s kyslou smotanou, jogurtovým dipom alebo obľúbenou zeleninovou prílohou.

Video recept:

Chrumkavé pečené rožky s mletým mäsom a zemiakmi sú skvelým spôsobom, ako zužitkovať zvyšky vareného mäsa alebo zemiakov.

Súvisiace články:

Najlepšie domáce hrnčekové rožky: Najmäkšie rožteky na svete, sú čerstvé aj na druhý deň!

Uvarte si šošovicu týmto spôsobom: Budete ohromení chuťou tohto prívarku!

Mäkkučké domáce pizzové rožky: Najchutnejšie občerstvenie, po ktorom sa vždy len tak zapráši!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Chutné doma


Súvisiace príspevky

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou sú ideálnym jedlom na rýchly a chutný obed. Tento recept, inšpirovaný manželovou kuchyňou, kombinuje lahodné chute jemného kuracieho mäsa, aromatickej zeleniny a šťavnatej ryže. Je to jednoduché a výživné jedlo, ktoré poteší každého. Hľadáte rýchly […]

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kurací Stroganov je lahodné jedlo, ktoré sa u nás doma stalo obľúbeným vďaka mame. Jeho jemná a krémová chuť v kombinácii s kuracími prsiami, hubami a kyslou smotanou je dokonalým nápadom na rýchly a chutný obed či večeru. Tento recept na Kurací […]

Perfektný guláš z hovädzieho pliecka: Mäsko je neskutočne mäkké a rozpadá sa na jazyku

Perfektný guláš z hovädzieho pliecka: Mäsko je neskutočne mäkké a rozpadá sa na jazyku

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Guláš z hovädzieho pliecka je tradičné slovenské jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. S bohatou chuťou, jemným mäsom, a hustou omáčkou je tento guláš ideálnym jedlom na rodinný obed či večeru. Tento recept na hovädzí guláš vás naučí, ako pripraviť mäso, ktoré […]

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pivné bravčové rezne sú výnimočne jemné a šťavnaté jedlo, ktoré vás prekvapí svojou bohatou chuťou. Pridané pivo dodáva mäsu osobitý nádych a jedlo je tak ešte delikátnejšie ako klasické rezne. Chcete pripraviť bravčové rezne trochu inak? Skúste tento pivný recept, ktorý zaručene […]

Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom: Tento dezert je taký neodolateľný, že sa oň nebudete chcieť deliť

Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom: Tento dezert je taký neodolateľný, že sa oň nebudete chcieť deliť

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vynikajúca banánová kocka s lahodným krémom a čokoládovou polevou je dezert, ktorý si zamilujete na prvé sústo. Jemné piškótové cesto v kombinácii s osviežujúcimi banánmi a hladkým vanilkovým krémom vytvára neodolateľnú chuť, ktorú si obľúbia malí aj veľkí. Banánová kocka s lahodným […]

Ako pripraviť krupicové halušky do polievky – rýchly recept!

Ako pripraviť krupicové halušky do polievky – rýchly recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Krupicové halušky do polievky sú ideálnou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly a jednoduchý recept na výbornú prílohu do polievky. Ich jemná chuť a jednoduchá príprava zaručia, že si ich obľúbi celá rodina. Tento recept na krupicové halušky do polievky je skvelou […]


Google Správy: Daj nám ⭐