Chrumkavé pečené rožteky s mletým mäsom a zemiakmi

Chrumkavé pečené rožteky s mletým mäsom a zemiakmi

Hľadáte inšpiráciu na chutný obed či večeru? Vyskúšajte tieto chrumkavé pečené rožky plnené mletým mäsom a zemiakmi. Jednoduchá príprava, lahodná chuť a sýtosť zaručená!

Premeňte obyčajné rožky na neodolateľnú pochúťku! S naším receptom na pečené rožky plnené mletým mäsom a zemiakmi ohúrite celú rodinu.

Chrumkavé pečené rožteky s mletým mäsom a zemiakmi

Ingrediencie:

Ingrediencie na cesto:

  • 200 ml mlieka
  • 50 g slnečnicového oleja
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 10 g prášku do pečiva

Plnka:

  • 1 cibuľa
  • 3 zemiaky
  • 300 g mletého mäsa
  • Soľ, korenie, rasca na dochutenie

Na potretie a posypanie:

  • 1 žĺtok
  • Sézamové semienka alebo rasca

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte mlieko, olej, vajce, soľ a cukor.
    • Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešajte rukou do hladkého cesta.
    • Cesto prikryte fóliou a nechajte 10 minút odpočívať.
  2. Príprava plnky:
    • Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno.
    • Zemiaky ošúpte a nakrájajte na drobné kocky.
    • V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu a zemiaky.
    • Osoľte, okoreňte a pridajte rascu podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
  3. Tvarovanie a plnenie trojuholníkov:
    • Cesto rozdeľte na 4 časti. Každú časť vyvaľkajte na tenký plát.
    • Z každého plátu cesta nakrájajte 8 trojuholníkov.
    • Potrite žĺtkom a spojte po dva trojuholníky dohromady, čím vzniknú 4 plné trojuholníky.
    • Každý spojený trojuholník naplňte pripravenou plnkou.
  4. Príprava na pečenie:
    • Naplnené trojuholníky položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Potrite ich rozšľahaným žĺtkom a posypte sézamovými semiačkami alebo celou rascou.
  5. Pečenie:
    • Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 45 minút, alebo kým nie sú trojuholníky zlatisté a prepečené.

Tipy:

  • Pre ešte výraznejšiu chuť pridajte do plnky nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
  • Ak máte radi pikantné jedlá, môžete do plnky pridať štipľavú papriku alebo chilli.
  • Rožky môžete podávať s kyslou smotanou, jogurtovým dipom alebo obľúbenou zeleninovou prílohou.

Video recept:

Chrumkavé pečené rožky s mletým mäsom a zemiakmi sú skvelým spôsobom, ako zužitkovať zvyšky vareného mäsa alebo zemiakov.

Súvisiace články:

Najlepšie domáce hrnčekové rožky: Najmäkšie rožteky na svete, sú čerstvé aj na druhý deň!

Uvarte si šošovicu týmto spôsobom: Budete ohromení chuťou tohto prívarku!

Mäkkučké domáce pizzové rožky: Najchutnejšie občerstvenie, po ktorom sa vždy len tak zapráši!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Chutné doma


Súvisiace príspevky

Môj obľúbený jablkovo-mrkvový: Koláč, ktorý vám dodá energiu!

Môj obľúbený jablkovo-mrkvový: Koláč, ktorý vám dodá energiu!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na chutný a zdravý koláč, ktorý vám dodá energiu na celý deň? Vyskúšajte môj obľúbený jablkovo-mrkvový koláč! Táto kombinácia sladkej mrkvy, šťavnatých jabĺk a jemnej ricotty je jednoducho neodolateľná. Vďaka dostupným ingredienciám a rýchlej príprave si ho môžete pripraviť aj […]

Hrianky s miešanými vajíčkami a chrumkavou slaninkou: Najlepšie raňajky na svete

Hrianky s miešanými vajíčkami a chrumkavou slaninkou: Najlepšie raňajky na svete

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tieto neodolateľné hrianky s miešanými vajíčkami a slaninkou! Ich príprava je jednoduchá a zvládne ju aj kuchársky nováčik. Tieto hrianky sú dokonalou kombináciou chrumkavého chleba, nadýchaných vajíčok a slaninky opečené do chrumkava. Všetko doplnené čerstvou pažítkou pre sviežu chuť. Ideálne raňajky […]

Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte radi jednoduché a chutné recepty, ktoré zvládne aj kuchynský nováčik? Vyskúšajte tento recept na bravčové mäso s lečom od Dominiky! S naším podrobným návodom a praktickými tipmi bude váš obed hotový raz-dva. Lahodné bravčové kúsky, jemná chuť leča a voňavá omáčka… […]

Osviežujúci letný šalát z cukety a paradajok: Ideálna príloha ku grilovaniu

Osviežujúci letný šalát z cukety a paradajok: Ideálna príloha ku grilovaniu

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a zdravý recept na letné osvieženie? Vyskúšajte tento jednoduchý šalát z cukety a paradajok, ktorý je plný chutí a vitamínov. Je ideálny ako ľahký obed, večera alebo príloha k grilovaniu. Tento recept je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni, pretože je […]

Domáca prírodná jahodová šťava bez chémie: Vydrží čerstvá aj rok!

Domáca prírodná jahodová šťava bez chémie: Vydrží čerstvá aj rok!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Uhaste smäd po lete s našou domácou jahodovou šťavou! Je to jednoduchý recept bez chémie, ktorý zvládne každý. A tá chuť? Ako od babičky! Navyše, vydrží čerstvá aj celý rok. Máte chuť na osviežujúci nápoj plný vitamínov? Táto domáca jahodová šťava je […]

Vyprážaná cuketa s paradajkami a syrom: Jednoduché a chutné!

Vyprážaná cuketa s paradajkami a syrom: Jednoduché a chutné!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Túžite po rýchlom, chutnom a zároveň zdravom jedle? Vyskúšajte náš recept na vyprážanú cuketu s paradajkami a syrom! Táto kombinácia chrumkavej cukety, šťavnatých paradajok a roztopenej mozzarelly vás dostane svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou. Tento recept je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni, […]


Google Správy: Daj nám ⭐