Search

Najlepšie Silvestrovské pohostenie u nás sú pagáčiky z kyslej smotany: Sú chutné a úplne jednoduché!

Pagáčiky z kyslej smotany
Pagáčiky z kyslej smotany

Obsah receptu

Silvestrovská noc je časom osláv, stretnutí s priateľmi a rodinou a samozrejme, chutného pohostenia. V našej rodine už tradične pripravujeme na Silvestra pagáčiky z kyslej smotany. Táto skvelá pochúťka nám každoročne spríjemňuje posledný večer v roku a vždy sa tešíme na ich jedinečnú chuť a vôňu.

Pagáčiky z kyslej smotany sú nielen chutné, ale aj symbolom pohostinnosti a súčasťou našich rodinných tradícií. Ich príprava je jednoduchá, čo nám umožňuje tráviť viac času s blízkymi, namiesto státia v kuchyni. S potešením môžem povedať, že pagáčiky z kyslej smotany sú stredobodom nášho Silvestrovského stola a vždy vyčarujú úsmev na tvárach našich hostí.

Tento rok sme sa opäť rozhodli pripraviť tieto vynikajúce pagáčiky a sme presvedčení, že ako vždy, budú veľkým úspechom. Dúfame, že aj vy sa necháte inšpirovať a vyskúšate náš osvedčený recept na Silvestrovské pagáčiky z kyslej smotany. Tešíme sa na vaše postrehy a zážitky s pečením!

Pripravte si na Silvestrovskú noc neodolateľné pagáče z kyslej smotany! Tento tradičný slovenský recept prináša do vašej kuchyne jednoduchosť a nezameniteľnú chuť. Vychutnajte si mäkkučké pagáčiky, ktoré sú perfektným doplnkom k oslavnému večeru a zaručene si ich zamiluje celá rodina.

Pagáčiky z kyslej smotany

Ingrediencie:

  • 250 g Hera (maslo)
  • 250 g strúhaný tvrdý syr
  • 250 ml kyslá smotana
  • 2 vajcia
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 balíčky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 vajce na potretie
  • Rôzne semienka na posypanie: rasca, sezam, ľan, slnečnica

Pagáčiky z kyslej smotanyPostup:

  1. V mise zmiešajte všetky suroviny (okrem semienok) na cesto.
  2. Cesto preložte na pomúčnenú pracovnú dosku a rozvaľkajte na hrúbku približne 1 cm.
  3. Vykrajujte pagáčiky pomocou klasického vykrajovátka alebo obyčajného skleneného pohára.
  4. Pagáčiky umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte semienkami alebo korením (rasca, ľan, sezam, slnečnica).
  6. Pečte 12 až 20 minút pri teplote 170 °C. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od rúry, preto sledujte pagáče, kým nezískajú zlatistú farbu.

Prajeme vám dobrú chuť!

pagáče

Naše pagáče z kyslej smotany sú ideálnou voľbou pre každú Silvestrovskú párty. Vďaka jednoduchému receptu a tradičným ingredienciám vytvoríte perfektné pohostenie, ktoré zaujme každého hosta. Užite si tieto mäkkučké a chutné pagáče, ktoré dodajú vašej oslave pravú sviatočnú atmosféru. Prijmite naše prajedobrú chuť a nezabudnite sa podeliť o svoje zážitky z pečenia!

Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články

Poctivý domáci SILVESTROVSKÝ PARÍŽSKY ŠALÁT podľa ČSN z roku 1976! Dávam ho aj na chlebíčky!

Mäkkučké vysnívané pagáčiky podľa mojej mamy: Rýchle a neodoľatelné!

Silvestrovské syrové tyčinky: Jednoduché a rýchle slané pohostenie!


Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty