Dobrý krém je korunou každého zákusku. Či už hľadáte pevnú plnku do torty, jemný krém do rolády alebo luxusné zdobenie na cupcakes, v tomto zozname nájdete všetko. Pripravili sme pre vás 27 najlepších receptov na rok 2025.
Univerzálny krém do všetkých zákuskov (jemný ako hodváb)
Základný recept, ktorý by mala poznať každá gazdinka. Je stabilný, hladký a hodí sa do tort, rolád aj drobného pečiva.
Luxusný švajčiarsky krém od majstra cukrára
Hľadáte krém na precízne zdobenie, ktorý drží tvar aj pri izbovej teplote? Tento recept je pre vás ako stvorený.
Klenot od babičky: Falošný žĺtkový krém bez pudingu
Recept, ktorý sa vždy podarí. Nepotrebujete puding a výsledkom je lahodná, sýta chuť, ktorá pripomína staré časy.
Karamelový krém, ktorý nerozmočí tortu
Hľadáte odpoveď na rozmočené korpusy? Tento karamelový krém je riešením. Je dokonalý aj na zlepovanie pusiniek a plnenie veterníkov.
Domáca El Mordjene: Lieskovo-orieškový krém za 10 minút
Vyrobte si doma slávnu nátierku. Je plná lieskových orieškov, hotová za chvíľku a chutí lepšie ako originál.
Dokonalý tortový krém z bielej čokolády
Jemný, sladký a stabilný. Tento recept na krém z bielej čokolády je istota pre plnenie aj finálne zdobenie torty.
Luxusný čokoládový krém len zo 4 surovín
Nepotrebujete veľa ingrediencií na veľkú parádu. Tento krém má bohatú čokoládovú chuť a zamatovú konzistenciu.
Čokoládový krém bez varenia (Hotový za 5 minút)
Žiadne varenie, žiadne čakanie. Z 3 surovín vyčarujete krém, ktorý zachráni každú situáciu.
Super rýchly tvarohový krém do medových rezov
Univerzálny pomocník. Je ideálny do medových rezov, na plnenie torty, ale skvele drží aj na muffinoch.
Krémový šľahaný med (Stačí jeden trik)
Vyrobte si doma pochúťku, ktorú v obchode draho zaplatíte. Šľahaný med je fantastický do krémov, ale aj len tak na vianočku.
Pevný krém z mascarpone len z 3 surovín
Hotový do 5 minút a drží ako skala. Ideálna voľba pre tých, ktorí nemajú čas na zložité varenie krémov.
Švajčiarsky bielkový krém ako z cukrárne
Hladký, lesklý a profesionálny. Ak chcete, aby vaše torty vyzerali dokonale, toto je ten správny postup.
Rýchly krém zo Salka (Len 2 suroviny)
Genialita v jednoduchosti. Iba dve ingrediencie a 5 minút času vám stačí na vytvorenie sladkého a hustého krému.
Najlepší falošný Parížsky krém (Bleskový recept)
Len 3 suroviny a chuť, ktorú si zamilujete. Skvelá alternatíva ku klasickému, zdĺhavému parížskemu krému.
Jemný maslový krém s vanilkou (Univerzál)
Klasika, ktorá nikdy nesklame. Vanilková aróma a jemná textúra ho predurčujú na plnenie aj zdobenie sviatočných dobrôt.
Krémová bomba zo Salka: Budete ho jesť lyžicou
Varovanie: Tento krém je vysoko návykový! Kondenzované mlieko mu dodáva nezameniteľnú chuť.
Osviežujúci citrónový sen z bielej čokolády
Božský krém do torty aj do pohárov. Kombinácia sladkej bielej čokolády a sviežeho citróna je neprekonateľná.
Najlepší retro smotanový krém (Vždy drží tvar)
Stará dobrá klasika. Kyslá smotana, správny postup a máte krém, ktorý je ľahký, svieži a pevný.
Zamatový bielkovo-maslový krém (Stabilný a lahodný)
Top recept, s ktorým dosiahnete výsledky ako od profíka. Je nesmierne stabilný a na jazyku sa rozplýva.
Božský krém z prezretých banánov (Chutí ako zmrzlina)
Máte doma hnedé banány? Nevyhadzujte ich! Urobte z nich tento krém s chuťou pravej banánovej zmrzliny.
Stabilný jablkový krém bez vajec
Nadýchaná plnka do tort a koláčov, ktorá prekvapí svojou ľahkosťou. Skvelá alternatíva k ťažkým maslovým krémom.
Najlepší vanilkový pudingový krém
Univerzálny pomocník pri pečení. Hladký, bez hrudiek a s dokonalou konzistenciou. Základ pre mnohé zákusky.
Majstrovský čokoládový krém (Úžasne nadýchaný)
Len 3 ingrediencie stačia na vytvorenie nadýchaného čokoládového mraku. Ideálny na ľahké torty a dezerty v pohároch.
Jemný karamelový krém bez želatíny
Krásne drží tvar aj bez použitia želatíny. Je ideálny na zdobenie cupcakes, kde potrebujete pevnú špičku.
Jednoduchý taliansky maslový krém (Meringue)
Len 3 ingrediencie. Je ľahší a menej sladký ako klasický americký maslový krém, no rovnako stabilný.
Lacný a chutný čokoládový krém bez vajec
Bez vajec a bez škrobu. Úsporný variant, ktorý však na chuti vôbec nešetrí. Skvelý na bežné pečenie.
Šľahaný karamel: Najlepší krém na zdobenie
Toto je hit! Šľahaný karamel je taký dobrý, že ho budete dávať všade – do koláčov, na torty, aj len tak na palacinky.
Vybrali ste si? Veríme, že s týmito krémami budú vaše vianočné zákusky tento rok naozaj nezabudnuteľné.
