Search

Krémová BOMBA do torty: Tento krém zo Salka je taký dobrý, že ho budete jesť lyžicou

krém z kondenzovaného mlieka
krém z kondenzovaného mlieka

Obsah receptu

Varovanie: tento krém je tak neskutočne lahodný, že existuje vážne riziko, že ho zjete lyžicou skôr, ako sa dostane do torty! Je to absolútna krémová BOMBA, ktorú si okamžite zamilujete. Predstavte si dokonalú harmóniu sladkého karamelového Salka spojenú s jemnosťou masla do hodvábnej, hladkej a dokonale tuhej konzistencie. Je stabilný, skvele sa s ním pracuje a je ideálny na plnenie tort, zdobenie cupcakes alebo len tak na maškrtenie. S naším presným postupom sa vám zaručene nezrazí. Pripravte sa na ten najlepší krém!

Základom úspechu je uvariť pudingový základ a nechať ho správne vychladnúť. Kľúčový trik, ktorý vám dnes ukážeme, spočíva v tom, aby mali všetky suroviny pred finálnym spojením rovnakú izbovú teplotu. Vďaka tomu sa vyhnete obávanému zrazeniu a výsledkom bude dokonale hladký krém, ktorý ohúri každého. Poďme na to!

Základné informácie

  • Čas prípravy: cca 25 minút
  • Čas chladnutia: cca 2-3 hodiny
  • Počet porcií: Dostatočné množstvo na naplnenie a potretie torty (Ø 24 cm)
  • Náročnosť: Stredná

Potrebujeme

Na pudingový základ:

  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka (napr. Salko, 397 g)
  • 200 ml vody
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 2 ks vajec
  • 1 štipka soli

Na maslovú časť:

  • 200 g masla (zmäknutého, izbovej teploty)
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • práškový cukor (voliteľné, podľa chuti)

Postup prípravy

Príprava pudingového základu:

  1. V miske metličkou dôkladne rozmiešame hladkú múku s kukuričným škrobom. Pridáme vajcia a vyšľaháme na hladkú kašičku bez hrudiek.
  2. Do stredne veľkého hrnca vylejeme celé sladené kondenzované mlieko, prilejeme vodu a pridáme štipku soli. Na strednom plameni za stáleho miešania zahrievame, kým sa zmes nespojí.
  3. Do teplej (nie vriacej) mliečnej zmesi pomaly, za stáleho a rýchleho šľahania metličkou, prilievame vaječnú zmes s múkou. Týmto zabránime vzniku hrudiek.
  4. Za neustáleho miešania privedieme zmes do varu. Keď začne hustnúť a objavia sa prvé bublinky, varíme ešte asi minútu do konzistencie hustého pudingu a ihneď odstavíme z plameňa.

Kľúčové chladenie základu:

  1. Horúci pudingový základ okamžite prelejeme do čistej misky. Na jeho povrch priložíme potravinársku fóliu priamo na dotyk, aby sa na ňom nevytvorila kožka.
  2. DÔLEŽITÉ: Krém necháme kompletne vychladnúť na izbovú teplotu. Môže to trvať aj 2-3 hodiny. Nikdy ho nedávame horúci ani teplý do chladničky!

Dokončenie krému (bez zrazenia):

  1. V inej mise si vyšľaháme zmäknuté maslo, ktoré musí mať takisto izbovú teplotu, do bledej a nadýchanej peny. Šľaháme aspoň 5 minút. Pridáme vanilkový extrakt a prípadne aj práškový cukor, ak chceme krém sladší, a krátko prešľaháme.
  2. Teraz kľúčový krok: Uistíme sa, že maslo aj pudingový základ majú rovnakú izbovú teplotu.
  3. Do vyšľahaného masla začneme po jednej polievkovej lyžici pridávať vychladnutý pudingový základ. Po každej lyžici zmes dobre prešľaháme, až potom pridáme ďalšiu.
  4. Keď zapracujeme všetok základ, šľaháme ešte pár minút na vyšších otáčkach, kým nevznikne dokonale hladký, jemný a nadýchaný krém.
  5. Hotový krém je pripravený na použitie. Môžeme ho skladovať v chladničke v uzavretej nádobe. Pred opätovným použitím ho necháme chvíľu povoliť pri izbovej teplote a prešľaháme.

Videorecept

Tipy

  1. Tento krém je úžasný základ! Rada do neho pridávam rôzne príchute – napríklad 2 lyžice kvalitného kakaa (preosejem ho k maslu) pre čokoládovú verziu, alebo lyžičku instantnej kávy rozpustenej v troche horúcej vody pre kávový krém.
  2. Záchrana, ak sa krém predsa len zrazí: misku s krémom položím nad hrniec s horúcou vodou (parný kúpeľ) a šľahám. Teplo pomôže maslu a tekutine sa opäť spojiť. Stačí chvíľka, dávam pozor, aby sa krém neroztopil úplne!
  3. Krém sa dá krásne farbiť. Vždy používam gélové potravinárske farby, ktoré neovplyvnia jeho konzistenciu. Pridávam ich po kvapkách na úplnom konci šľahania.
  4. Ak mi nejaký krém zostane, je fantastický ako náplň do palaciniek alebo ako dezert do pohárov, preložený s rozdrvenými sušienkami a ovocím.

S týmto spoľahlivým receptom a dodržaním pár základných pravidiel sa vám podarí pripraviť ten najlepší tortový krém. Je pevný, lahodný a vaše torty posunie na úplne novú úroveň. Prajem sladké tvorenie!

Recept je inšpirovaný verziou od Milenia КулинарныеPецепты, no mierne sme ho upravili, aby bol prehľadnejší, funkčnejší a jednoduchší na prípravu.

OHODNOŤTE RECEPT

 
 

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty