Hľadáte ten najlepší nepečený dezert, ktorý ohromí vaše chuťové poháriky? Vyskúšajte náš najkrémovejší jahodový koláč z dlhých piškót! Táto lahodná pochúťka je vyrobená z čerstvých jahôd, krémového krému a chrumkavého piškótového korpusu a je taká jednoduchá na prípravu, že ju zvládne aj začínajúci kuchár.
Nepečený jahodový koláč z dlhých piškót je ideálnym dezertom na letné posedenie s rodinou a priateľmi. Je osviežujúci, lahodný a zaručene si ho zamilujú aj tie najnáročnejšie jazýčky.
Jahodový koláč z dlhých piškót
Ingrediencie:
Pre krém:
- 500 g jahôd
- 100 g (1/2 šálky) cukru
- 700 ml (2,8 šálky) mlieka
- 100 g (0,8 šálky) kukuričného škrobu
- 100 ml (2/5 šálky) mlieka
Na korpus:
- 36 dlhých piškót
Pre jahodovú vrstvu:
- 500 g jahôd
- 120 g (0,6 šálky) cukru
- 30 g (1,5 lyžice) masla
Postup prípravy:
- Krém: Očistené, pokrájané jahody s cukrom rozmixujte tyčovým mixérom, prepasírujte a dajte do hrnca. Prilejte 700 ml mlieka do varu a varte asi 5 minút. V miske zmiešajte 100 g kukuričného škrobu a 100 ml mlieka. Pridajte do hrnca s jahodami a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Nechajte vychladnúť.
- Korpus: Na dno tortovej formy poukladajte piškóty.
- Jahodová vrstva:Na panvicu dajte , 120 g cukru a 30 g masla. Vznikne nám také niečo ako karamel, do toho pridajte 500 g jahôd očistených jahôd,premiešajte pár krát, aby sa to spojilo.Navrstvite na piškóty.
- Dokončenie: Na jahodovú vrstvu navrstvite vychladnutý krém a koláč dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Jahodový koláč z dlhých piškót – Video recept:
Ak chcete potešiť svojich blízkych úžasným dezertom, ktorý im hneď zmizne z taniera, určite vyskúšajte tento recept na nepečený jahodový koláč.
Súvisiace články:
Veľkonočný nepečený zákusok OBLÍŽ PRST: Jednoduchý a rýchlo pripravený!
Veľkonočný lyžičkový koláč: Jednoduchý nepečený koláčik s kyslou smotanou!
Svieži nepečený zákusok s lahodným tvarohovým krémom a pomarančovým želé!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty