Ak máte chuť na niečo sladké, ale nechcete stráviť veľa času v kuchyni, tento krémový jablkový koláč je ideálnym riešením. Jeho jednoduchá hrnčeková príprava a bohatá chuť z neho robia perfektný dezert na akúkoľvek príležitosť.
Objavte kúzlo tohto krémového jablkového koláča, ktorý je nielen rýchly a jednoduchý na prípravu, ale aj nesmierne chutný. S týmto hrnčekovým receptom si môžete vychutnať malý zázrak priamo z vašej kuchyne.
Ingrediencie:
- Na karamelizované jablká:
- 1 kg jabĺk
- 90 g (6 lyžíc) cukru
- Šťava z 1 citróna
- 10 g (1 polievková lyžica) kukuričného škrobu
- Na cesto:
- 5 vajec
- 200 g (1 šálka) cukru
- Štipka soli
- 210 g (1,3 šálky) hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 40 g (3 lyžice) rastlinného oleja
- 50 g (1/4 šálky) vriacej vody
- Forma na pečenie 18×28 cm
- Na krém:
- 300 g (1,5 šálky) šľahačkovej smotany 33% tuku
- 300 g (1,3 šálky) smotanového syra
- 50 g (1/4 šálky) cukru
- Na ozdobu:
- 100 g bielej čokolády
Postup prípravy:
Vyšľahajte 5 vajec, 200 g cukru a štipku soli do peny.
210 g múky zmiešajte s čajovou lyžičkou prášku do pečiva a po častiach ju preosievajte do zmesi. Jemne premiešajte vareškou.
Pridajte 40 g oleja a 50 g vriacej vody a premiešajte.
Pekáč s rozmermi 18 x 28 cm vyložte papierom na pečenie a vylejte doň cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút.
Jablká očistite, nakrájajte na kocky a dajte do hrnca. Zmiešajte s cukrom, citrónovou šťavou a kukuričným škrobom. Za stáleho miešania varíme do zmäknutia.
Po vychladnutí koláč rozdeľte na 3 časti.
V miske vyšľahajte 300 g smotanového syra a 300 g 33% smotany na šľahanie a 50 g cukru. Časť krému pomocou cukrárenského vrecka nanesite na prvú vrstvu koláča a pridajte časť jabĺk. Pridajte druhú vrstvu cesta a postup zopakujte. Potom pridajte vrchnú vrstvu cesta, nanesite krém a povrch uhladte. Vložte na 4 hodiny do chladničky.
Na vrch nastrúhajte 100 g bielej čokolády.
Dobrú chuť!
Krémový jablkový koláč – Video recept
Tento krémový jablkový koláč je ako stvorený pre tých, ktorí hľadajú rýchly, jednoduchý a chutný recept. Svojou jedinečnou chuťou a jednoduchosťou prípravy si získa srdce každého, kto ho ochutná. Skúste tento recept a zažite, ako jednoduché a chutné môže byť pečenie!
Súvisiace články:
Strúhaný jablkový koláč s pudingom a škoricou: Rýchly a jednoduchý!
Jednoduchý a rýchly jablkový koláčik: Každé sústo je skutočným pôžitkom!
Hrnčekový jablkový koláč bez roboty: Všetko stačí len zamiešať vareškou a dať piecť!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty