Predstavujeme vám recept na jemný krupicový koláč, ktorý je tak lahodný, že by ho deti jedli každý deň.
Recept na krupicový koláč:
Ingrediencie:
- 7 bielkov
- 5 žĺtkov
- 120 g kryštálového cukru
- 60 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 6 PL vody izbovej teploty
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
Na krém:
- 1 l mlieka
- 180 g detskej krupice
- 130 g kryštálového cukru
- 4 balíčky vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- 250 g masla
Na polevu:
- 200 g mliečnej čokolády
- 150 ml šľahačkovej smotany
Postup prípravy:
- Vyšľahajte žĺtky s vanilkovým cukrom, pridajte cukor, krupicu a 200 ml mlieka, a vyšľahajte dohladka.
- V hrnci zovrite 800 ml mlieka, zašľahajte pripravenú hmotu a uvaríte hustý krém.
- Horúci krém prelejte do misky, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
- V miske si zmiešajte múku, kypriaci prášok a kakao.
- Vyšľahajte bielky na tuhý sneh a zvlášť vyšľahajte žĺtky s cukrom. Pridajte vlažnú vodu a suchú múčnu zmes, a potom zľahka zapracujte bielkový sneh.
- Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy (20 x 36 cm) a pečte pri 180 °C asi 35 – 40 minút.
- Vychladnutý krém vyšľahajte mixérom a zašľahajte doň zmäknuté maslo. Natriete ho na upečenú piškótu.
- Na polevu zalejte mliečnu čokoládu horúcou šľahačkovou smotanou a vyšľahajte. Polevou zalejte krém a nechajte v chladničke stuhnúť.
Video recept:
Tento jemný krupicový koláč je rýchly a jednoduchý na prípravu, a je tak lahodný, že by ho vaše deti jedli každý deň. Dobrú chuť!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Vynikajúci jogurtový koláč s marhuľami: šťavnatý a nadýchaný!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Natašine Slastice