Search

Najlepšie kuracie nugetky, aké ste kedy jedli. Tajomstvo je v horčicovom cestíčku, sú lepšie ako rezeň.

Kuracie nugetky v cestíčku
Kuracie nugetky v cestíčku

Obsah receptu

Publikované: 27. septembra 2025, 04:30

Ak si myslíte, že šťavnaté a chrumkavé kuracie kúsky sa dajú jesť len vo fastfoode, tento recept vás presvedčí o opaku. Sú to tie najlepšie a najjemnejšie nugetky, aké som kedy doma pripravila, a to úplne bez zdĺhavého obaľovania. Celé tajomstvo je v geniálnom horčicovom cestíčku, v ktorom sa mäso vopred marinuje. Výsledok je neuveriteľne šťavnatý a chutný – naozaj lepší ako klasický rezeň.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 10 minút (+ 1 hodina marinovanie)
  • Čas varenia/pečenia: 15 minút
  • Počet porcií: 4-6 porcií
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 480 kcal/porcia
  • Trend: Rýchly obed / Comfort Food

Potrebujeme

  • 800 g kuracích pŕs

Na cestíčko

  • 4 ks vajec
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 4 PL hladkej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 a ½ ČL soli
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 ČL kari korenia
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • ½ ČL mletej sladkej papriky
  • čerstvo mleté čierne korenie

Na vyprážanie

  • rastlinný olej (cca 250 ml)

Postup prípravy

  1. Príprava mäsa. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky alebo medailóniky (s hrúbkou asi 1,5 cm). Vložte ich do väčšej misy.
  2. Príprava cestíčka. V druhej mise metličkou dobre rozšľahajte vajcia. Pridajte horčicu, 3 lyžice oleja, soľ a všetky koreniny (oregano, kari, čierne korenie, cesnakový prášok, mletú papriku). Dôkladne premiešajte.
  3. Do vaječnej zmesi preosejte hladkú múku spolu s kypriacim práškom. Vymiešajte na hladké, polohusté cestíčko bez hrudiek.
  4. Marinovanie. Pripravené cestíčko nalejte na kúsky mäsa a dôkladne premiešajte, aby bolo každé sústo perfektne obalené.
  5. Misu prikryte potravinárskou fóliou a odložte aspoň na 1 hodinu do chladničky odležať. Mäso krásne skrehne a nasiakne chuťami.
  6. Vyprážanie. V hlbšej a širšej panvici rozohrejte vyššiu vrstvu oleja na stredne silnom plameni.
  7. Lyžicou odoberajte jednotlivé kúsky mäsa obalené v cestíčku a opatrne ich vkladajte do horúceho oleja. Nesmažte príliš veľa kusov naraz, aby teplota oleja prudko neklesla.
  8. Smažte z oboch strán dozlatista, približne 3-4 minúty z každej strany, kým nie je povrch krásne chrumkavý a mäso vo vnútri úplne prepečené.
  9. Hotové nugetky vyberajte dierovanou naberačkou a odkladajte na papierovú utierku alebo kuchynskú mriežku, aby odsal prebytočný olej.

Videorecept

2 praktické tipy na záver

  1. Kúzlo kypriaceho prášku a horčice. Tieto dve suroviny v cestíčku naozaj nevynechávajte. Horčica mäso úžasne zjemní a dodá mu skvelú, jemne pikantnú chuť. Kypriaci prášok zase zaručí, že cestíčko bude po usmažení krásne nadýchané a ľahké, nie ťažké a nasiaknuté olejom.
  2. Neprepáľte olej. Smažte na strednej, nie najvyššej teplote. Ak by bol olej príliš horúci, cestíčko by na povrchu zhorelo a mäso vo vnútri by zostalo surové. Správnu teplotu spoznáte tak, že okolo kúska cesta vloženého do oleja sa začnú okamžite tvoriť jemné bublinky.

Jednoduché variácie

  • Syrová verzia: Do hotového cestíčka pred zmiešaním s mäsom pridajte 50 g najemno nastrúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra. Kôrka bude ešte chrumkavejšia a získa skvelú syrovú chuť.
  • Pikantná verzia: Pre milovníkov ostrejších chutí pridajte do cestíčka pol lyžičky kajenského korenia alebo pár kvapiek vašej obľúbenej pálivej omáčky (napríklad Sriracha).

Výsledkom sú tie najšťavnatejšie kuracie kúsky, ktoré sú stokrát lepšie ako akékoľvek z fastfoodu a zmiznú z taniera za pár minút. Podávajte ich horúce so zemiakovou kašou, hranolčekmi alebo len tak, s obľúbeným cesnakovým či bylinkovým dresingom.

Recept je inšpirovaný videom z Youtube Ivana Dinulović Šerpica Re, upravený a otestovaný redakciou Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty