Ak si myslíte, že šťavnaté a chrumkavé kuracie kúsky sa dajú jesť len vo fastfoode, tento recept vás presvedčí o opaku. Sú to tie najlepšie a najjemnejšie nugetky, aké som kedy doma pripravila. Celé tajomstvo je v geniálnom horčicovom cestíčku, v ktorom sa mäso marinuje. Žiadne zdĺhavé obaľovanie, len zamiešate a smažíte.
1. Príprava mäsa. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky alebo medailóniky (cca 3x3 cm). Vložte ich do väčšej misy.
2. Príprava cestíčka. V druhej mise metličkou rozšľahajte vajcia. Pridajte horčicu, 3 PL oleja, soľ a všetky koreniny (oregano, kari, čierne korenie, cesnakový prášok, mletú papriku). Dôkladne premiešajte.
3. Do vaječnej zmesi preosejte hladkú múku spolu s kypriacim práškom. Vymiešajte na hladké, polohusté cestíčko bez hrudiek.
4. Marinovanie. Pripravené cestíčko nalejte na kúsky mäsa a dôkladne premiešajte, aby bol každý kúsok obalený.
5. Misu prikryte potravinárskou fóliou a odložte aspoň na 1 hodinu do chladničky odležať.
6. Vyprážanie. V hlbšej panvici rozohrejte vyššiu vrstvu oleja na stredne silnom plameni.
7. Lyžicou odoberajte jednotlivé kúsky mäsa obalené v cestíčku a vkladajte ich do horúceho oleja. Nesmažte príliš veľa kusov naraz.
8. Smažte z oboch strán dozlatista, približne 3-4 minúty z každej strany, kým nie je povrch chrumkavý a mäso vo vnútri prepečené.
9. Hotové nugetky vyberajte dierovanou naberačkou a odkladajte na papierovú utierku, aby odsala prebytočný tuk.
Poznámky
1. Kúzlo kypriaceho prášku a horčice. Nevynechávajte tieto dve suroviny. Horčica mäso úžasne zjemní a dodá mu skvelú chuť. Kypriaci prášok zase zaručí, že cestíčko bude po usmažení krásne nadýchané a ľahké, nie ťažké a nasiaknuté olejom.2. Neprepáľte olej. Smažte na strednej, nie najvyššej teplote. Ak by bol olej príliš horúci, cestíčko by na povrchu zhorelo a mäso vo vnútri by zostalo surové. Správnu teplotu spoznáte tak, že okolo kúska vloženého do oleja sa začnú okamžite tvoriť jemné bublinky.