Search

BLESKOVÁ mojito limonáda len z 3 ingrediencií: Tento RECEPT musíte vyskúšať!

Domáca mojito limonáda
Domáca mojito limonáda

Obsah receptu

Túžite po okamžitom osviežení, ktoré vás prenesie na slnečnú pláž a zároveň je neuveriteľne jednoduché na prípravu? Potom je táto blesková domáca mojito limonáda presne to, čo hľadáte! Len z troch základných ingrediencií – sviežeho citróna, aromatickej mäty a perlivej limonády – vykúzlite nápoj, ktorý je dokonalou nealkoholickou verziou obľúbeného kokteilu. Tento RECEPT je taký rýchly a nenáročný, že ho zvládne naozaj každý a stane sa vaším letným HITOM!

Zabudnite na zložité postupy a drahé suroviny. Táto mojito limonáda je dôkazom, že aj s minimom úsilia sa dá dosiahnuť maximálny chuťový zážitok. Je ideálna na horúce letné dni, záhradné párty, detské oslavy alebo len tak, keď máte chuť na niečo naozaj osviežujúce. Pripravte si ju doma a vychutnajte si explóziu sviežosti!

Základné informácie

  • Čas prípravy: cca 10-15 minút
  • Počet porcií: cca 2 litre (približne 6-8 pohárov)
  • Náročnosť: Veľmi jednoduchá

Potrebujeme

  • 1 ks stredne veľkého citróna (dôkladne umytého)
  • 10 vetvičiek čerstvej mäty (dôkladne umytých)
  • 2000 ml kvalitnej citrónovej alebo citrónovo-limetkovej sýtenej limonády (dobre vychladenej, napr. Sprite, Schweppes Lemon, alebo iná obľúbená značka)
  • kocky ľadu (podľa potreby, na servírovanie)

Postup prípravy

Príprava ingrediencií:

  1. Vetvičky mäty dôkladne umyjeme. Z približne polovice vetvičiek (cca 5) otrháme lístky – tie použijeme na mixovanie. Zvyšné vetvičky alebo samostatné pekné lístky si odložíme bokom na finálne zdobenie a do džbánu.
  2. Citrón dôkladne umyjeme. Rozdelíme ho na polovicu. Z jednej polovice citróna ostým nožíkom alebo škrabkou dôkladne olúpeme kôru aj celú bielu horkastú časť pod ňou. Olúpanú dužinu nakrájame na menšie kúsky.
  3. Druhú polovicu citróna (aj so šupkou, ak je chemicky neošetrená a dobre umytá) nakrájame na tenké plátky. Pár plátkov si môžeme odložiť na záverečné zdobenie pohárov.

Mixovanie a pasírovanie základu:

  1. Do vyššej nádoby (vhodnej pre ponorný mixér) vložíme nakrájanú dužinu z polovice citróna a lístky mäty určené na mixovanie (z cca 5 vetvičiek).
  2. K citrónu a mäte prilejeme približne 100-200 ml pripravenej sýtenej limonády (alebo môžeme použiť rovnaké množstvo čistej studenej vody, aby sme predišli nadmernému peneniu pri mixovaní).
  3. Pomocou ponorného mixéra všetko dôkladne rozmixujeme dohladka, kým nevznikne aromatická zelená zmes.
  4. Túto rozmixovanú zmes následne starostlivo precedíme cez jemné sitko priamo do väčšieho džbánu (s objemom aspoň 2 litre), v ktorom budeme limonádu servírovať. Lyžičkou alebo stierkou pomáhame pretlačiť čo najviac tekutiny a arómy, zvyšnú drvinu zo sitka odstránime.

Dokončenie limonády:

  1. Do džbánu s precedenou citrónovo-mätovou šťavou pridáme pripravené plátky z druhej polovice citróna a zvyšné lístky alebo celé menšie vetvičky mäty.
  2. Všetko zalejeme zvyškom dobre vychladenej sýtenej limonády (cca 1800-1900 ml).
  3. Limonádu zľahka, ale dôkladne premiešame dlhou lyžicou, aby sa všetky chute pekne prepojili. Snažíme sa miešať opatrne, aby sme zbytočne nestratili bublinky.

Podávanie:

  1. Domácu mojito limonádu podávame ihneď, dobre vychladenú. Do každého pohára pridáme podľa chuti kocky ľadu.
  2. Každý pohár môžeme ozdobiť plátkom citróna a čerstvým lístkom či malou vetvičkou mäty pre dokonalý vizuálny aj chuťový zážitok.

Videorecept

Tipy

  1. Pre ešte intenzívnejšiu mätovú chuť a arómu môžem lístky mäty, ktoré idem mixovať, pred pridaním do nádoby zľahka podrtviť v mažiari alebo jemne pomrviť medzi prstami – tým sa krásne uvoľnia esenciálne oleje.
  2. Ak chcem limonádu menej sladkú, môžem použiť sýtenú limonádu s nižším obsahom cukru (light verziu) alebo časť sýtenej limonády nahradiť sódovou vodou a prípadne dosladiť podľa chuti trochou trstinového cukru, medu alebo agávového sirupu.
  3. Pre dospelácku verziu tejto osviežujúcej limonády (takto sa z nealko mojita stane alkoholické) môžem do každého pohára s hotovou limonádou pridať kvalitný biely rum (približne 40-50 ml na pohár) a zľahka premiešať.
  4. Namiesto citróna môžem pre ešte autentickejšiu chuť pravého mojita použiť aj čerstvé limetky, prípadne skombinovať šťavu a plátky z citróna aj limetky. Množstvo prispôsobím ich veľkosti a šťavnatosti.

Táto blesková domáca mojito limonáda je skutočným záchrancom počas horúcich dní a zaručene poteší každého, kto ju ochutná. Je jednoduchá, rýchla a neuveriteľne osviežujúca. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami!

Recept je inšpirovaný verziou z СМАЧНО TV, no upravili sme ho tak, aby bol prehľadnejší a jednoduchší na prípravu.

OHODNOŤTE RECEPT

 
 

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty