Hľadáte zdravšiu a chutnejšiu alternatívu klasickej krupicovej kaše? Vyskúšajte túto lahodnú verziu z kešu orechov, ktorá je nízkosacharidová, bez lepku a plná chuti! Vďaka kokosovému a mandľovému mlieku je táto zdravá krupicová kaša jemná a krémová, xylitol dodáva sladkosť bez výčitiek svedomia a kešu orechy dodávajú lahodnú orechovú príchuť.
Doprajte si ľahké a zdravé raňajky alebo večeru s touto výživnou kašou z kešu orechov. Je ideálna pre ľudí s celiakiou alebo citlivosťou na lepok, ako aj pre tých, ktorí dodržiavajú nízkosacharidovú diétu.
Zdravá “krupicová kaša” z kešu orechov
Ingrediencie:
- 2 dcl kokosového mlieka
- 1 dcl mandľového mlieka
- 1 polievková lyžica xylitolu
- 3 polievkové lyžice zomletých kešu orechov
- 1 polievková lyžica mandľovej múky
- Na ozdobenie: xylitol, kakao alebo mletá škorica podľa chuti
- 1-2 polievkové lyžice roztopeného masla
Postup prípravy:
- Do hrnca nalejte kokosové a mandľové mlieko.
- Pridajte xylitol, mleté kešu orechy a mandľovú múku.
- Za stáleho miešania povarte zmes približne 2 minúty, kým sa nevytvorí kaša.
- Hotovú kašu servírujte na tanier. Posypte trochou xylitolu, kakaa alebo mletej škorice podľa chuti.
- Nakoniec kašu polejte roztopeným maslom.
Tipy:
- Pre extra krémovú kašu môžete pridať 1-2 polievkové lyžice kokosového krému.
- Ak nemáte xylitol, môžete ho nahradiť iným nízkokalorickým sladidlom, ako je stevia alebo erytrit.
- Kašu môžete ozdobiť aj čerstvým ovocím, orechmi alebo semienkami.
- Pre vegánsku verziu použite namiesto masla kokosový olej.
Táto odľahčená verzia klasickej krupicovej kaše je jemnejšia na chuť, ľahšia a zdravšia, vhodná pre ľudí, ktorí majú problém s lepkom a dodržiavajú nízkosacharidovú diétu. Dobrú chuť!
Súvisiace články:
Nízkosacharidové langoše podľa pani Janky: Diétne, rýchle a veľmi chutné!
Bravčové karé na prírodno s mrkvou, špargľou a karfiolovou ryžou: Zdravý a jednoduchý obed
Najlepšia brokolicová krémová polievka ako od maminky: Sýta a veľmi chutná
Recept pre Vás s láskou napísala pani Janka z Varíme a pečieme s láskou