Dnes vám predstavíme recept, ktorý je nielen chutný, ale aj obľúbený – Jemná cuketa v cestíčku s cesnakom.
Tento recept je tak jednoduchý a výnimočný, že ho budete chcieť pripraviť znova a znova. Je ideálny na rýchly obed alebo večeru a je tak dobrý, že ho budete chcieť pripraviť pre všetkých svojich priateľov a rodinu.
Pozrite sa na náš krok za krokom postup a vyskúšajte túto úžasnú cuketu už dnes. Sme si istí, že to bude najlepší recept na cuketu, aký ste kedy skúsili!
Jemná cuketa v cestíčku s cesnakom
Potrebujeme:
- 2 vajcia
- 100 ml kefíru
- 1 strúčik cesnaku
- Cuketu
- 4 lyžice hladkej múky
- Soľ
- Korenie
Postup prípravy:
- Najprv si umyjeme cuketu pod vlažnou vodou a odstránime horný a dolný okraj. Cuketu potom nakrájame na stredne veľké tyčinky o šírke asi jeden centimeter.
- Cuketové plátky potom vložíme do hlbokej misy, posolíme, pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a necháme asi pätnásť minút odpočinúť.
- Medzitým si rozklepneme do menšej misy vajcia a ochutíme soľou a korením. Rozšľaháme, pridáme aj kefír a vsypeme trochu hladkej múky. Vymiešame polotekuté hladké cestíčko.
- Po pätnástich minútach cuketa pustí šťavu, tú zlejeme. Jednotlivé cuketové kúsky potom obalíme najprv v múke, potom v cestíčku a na záver môžeme opäť v múke.
- Plátky z cukety vkladáme do rozpáleného oleja a pečieme zo všetkých strán do zlatista na miernom ohni.
- Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na FIT ZAPEČENÁ CUKETA S MOZZARELLOU: Takú neskutočne lahodnú cuketu som ešte neochutnala!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Svetlana Černová