Search

Kuracie prsia v smotanovom cestíčku: Jednoduchý a rýchly recept na šťavnaté minútky

Kuracie prsia v smotanovom cestíčku
Kuracie prsia v smotanovom cestíčku

Obsah receptu

Publikované: 1. novembra 2025, 20:51

Tento recept na kuracie prsia v smotanovom cestíčku je skvelou minútkou. Vďaka kyslej smotane v cestíčku zostane mäso úžasne šťavnaté. Všetko zmiešate v jedinej miske. Príprava týchto kuracích pŕs v smotanovom cestíčku je naozaj blesková.

Zabudnite na klasické obaľovanie v trojobale. Toto je oveľa rýchlejšie. Mäso stačí marinovať 15 minút. Ideálna večera, keď nemáte čas.

Ako pripraviť kuracie prsia v smotanovom cestíčku?

Kuracie prsia nakrájajte a zmiešajte s vajíčkom, smotanou a koreninami. Nechajte 15 minút marinovať. Tesne pred vyprážaním pridajte múku. Opekajte na oleji dozlatista.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 20 minút (vrátane marinovania)
  • Čas varenia/pečenia: 10 minút
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 370 kcal/porcia
  • Trend: Rýchla večera / Úspora času

Potrebujeme

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 ks vajce
  • 50 g kyslej smotany (aspoň 16%)
  • 30 g hladkej múky (cca 2 PL)
  • Soľ
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Postup prípravy

  1. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky, rezne alebo hrubšie rezance.
  2. V miske zmiešajte mäso, celé vajce, kyslú smotanu, soľ a čierne korenie.
  3. Dôkladne premiešajte. Misku prikryte a nechajte v chlade marinovať 15 minút. Smotana mäso pekne zjemní.
  4. Po 15 minútach pridajte k mäsu hladkú múku.
  5. Opäť všetko dobre premiešajte. Múka sa spojí s marinádou a vytvorí jemné cestíčko.
  6. Na panvici rozpáľte dostatočnú vrstvu oleja (asi 0,5 cm).
  7. Kúsky mäsa vkladajte do horúceho oleja. Cestíčko, ktoré je už na nich, ich pekne obalí.
  8. Vyprážajte na strednom plameni z oboch strán dozlatista. Bude to trvať približne 3-4 minúty z každej strany.
  9. Hotové kúsky vyberajte na papierovú utierku, aby odsala prebytočný tuk. Ihneď podávajte.

Videorecept

Tipy na záver

  1. Múka až na koniec: Múku pridajte až tesne pred vyprážaním. Ak by stála v marináde dlho, cestíčko by zredlo a počas vyprážania by sa zbytočne napilo oleja.
  2. Hrubšia kôrka: Ak máte radi hrubšie cestíčko, jednoducho pridajte o lyžicu múky viac, prípadne vmiešajte aj lyžicu strúhanky pre extra chrumkavosť.

Jednoduché variácie

  • Bylinkové: Do cestíčka pridajte nasekanú čerstvú petržlenovú vňať alebo sušené oregano.
  • Pikantné: Pridajte do marinády štipku mletej pálivej papriky alebo 1/2 ČL sušeného cesnaku.

Časté otázky (FAQ)

Môžem použiť grécky jogurt namiesto smotany? Áno, grécky jogurt je skvelá náhrada. Mäso bude rovnako jemné, možno s mierne sviežejšou, kyslejšou chuťou.

Aká príloha sa hodí k týmto kuracím prsiam v smotanovom cestíčku? Výborne sa hodí zemiaková kaša, varené zemiaky s petržlenom alebo len ľahký zeleninový šalát.

Môžem použiť iné mäso? Áno, tento recept funguje výborne aj s morčacími prsiami alebo tenkými plátkami bravčového karé či panenky.

Výsledkom sú neuveriteľne šťavnaté rezne, ktoré sú hotové za pár minút. Podávajte ich so zemiakovou kašou a dielikom citróna. Vydržia do druhého dňa, ale najlepšie sú čerstvé a chrumkavé.

Recept od KAZAN upravila a osobne otestovala redakcia Varíme s Láskou.

Ak vám chutil tento recept na kuracie prsia v smotanovom cestíčku, možno sa vám budú páčiť aj ďalšie overené recepty na rýchle kuracie minútky z našej kuchyne:

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty