Presne tak, toto je moja tajná zbraň proti večernému hladu a lenivosti. Táto vrstvená tortilla je vlastne taká super rýchla „panvicová pizza“. Je to fantastická večera, ktorú som si zamiloval pre jej jednoduchosť a chuť, ktorá naozaj pripomína pizzu.
Celé kúzlo spočíva vo vajíčkovej zmesi, ktorá všetko spojí a udrží šťavnaté. Vrstvy šunky, syra a paradajok sa prepečú a vytvoria dokonalú harmóniu. Zabudnite na čakanie, poďme jesť!
Ako pripraviť plnenú tortillu na panvici?
Na panvicu vylejte časť vajíčkovej zmesi, položte tortillu a postupne vrstvite šunku, syr, paradajky a ďalšie tortilly. Vrch zalejte zvyškom vajíčka a opekajte z oboch strán pod pokrievkou.
Základné informácie
- Čas prípravy: 10 min
- Čas varenia: 10 min
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: Jednoduchá
- Kalorická hodnota: cca 780 kcal/porcia
- Trend: Rýchla večera / Jedlo z jednej panvice
Potrebujeme
- 4 ks pšeničných tortíll
- 3 ks vajec
- soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
- 100 g kvalitnej šunky
- 120 g syra (eidam, gouda alebo čedar)
- 1 ks paradajky
- 10 g masla (na vymastenie panvice)
Postup prípravy
- Najprv si pripravte všetky suroviny. Syr nastrúhajte nahrubo, šunku pripravte na plátky a paradajku nakrájajte na tenké kolieska.
- V miske vidličkou rozšľahajte vajcia so soľou a čiernym korením.
- Pripravte si nepriľnavú panvicu s priemerom tortilly. Rozpustite na nej maslo na strednom ohni.
- Na dno panvice vlejte približne štvrtinu vaječnej zmesi. Hneď na ňu položte prvú tortillu.
- Na tortillu poukladajte plátky šunky a posypte tretinou nastrúhaného syra.
- Prikryte druhou tortillou. Na ňu poukladajte na kolieska nakrájané paradajky a posypte druhou tretinou syra.
- Položte tretiu tortillu a posypte ju zvyšným syrom.
- Všetko zakryte poslednou, štvrtou tortillou. Zvyšok vaječnej zmesi nalejte na vrch a rovnomerne rozotrite.
- Panvicu prikryte pokrievkou a opekajte na miernom ohni 5 minút.
- Teraz prichádza kľúčový krok: Opatrne zosúvajte tortillu na veľký tanier. Panvicu preklopte hore dnom na tanier a celé to spolu rýchlo otočte. Tortilla tak spadne späť do panvice neopečenou stranou.
- Prikryte a opekajte ďalších 5 minút z druhej strany.
Videorecept
2 praktické tipy na záver
- Trik na bezpečné otočenie: Najväčšou výzvou je otočenie. Najlepší a najbezpečnejší spôsob je prikryť panvicu veľkým plochým tanierom, ktorý je širší ako panvica. Pevne ich spolu držte a rýchlym pohybom otočte. Tortilla zostane na tanieri, odkiaľ ju jednoducho zosuniete späť do panvice.
- Neprežeňte to s plnkou: Hoci je lákavé naplniť tortillu čo najviac, držte sa pravidla „menej je viac“. Príliš hrubá vrstva by sa nemusela dobre prehriať a pri otáčaní by sa celá konštrukcia mohla rozpadnúť.
Jednoduché variácie
- Talianska verzia: Namiesto šunky použite prosciutto alebo salámu, pridajte pár lístkov čerstvej bazalky a namiesto eidamu použite mozzarellu.
- Fit verzia: Použite celozrnné tortilly, kvalitnú kuraciu šunku a nízkotučný syr. Do vajíčkovej zmesi môžete primiešať aj nadrobno nasekaný špenát.
Záver
A blesková večera, ktorá chutí ako pizza, je na svete. Nakrájajte ju na trojuholníky a podávajte s obľúbeným dresingom.
Recept vychádza z verzie od Easy Recipe, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.