Search

Keď mám chuť na pizzu, ale nechce sa mi čakať na cesto, urobím toto. 4 tortilly na seba, plnka a o 10 minút jeme.

plnená tortilla na panvici
plnená tortilla na panvici

Obsah receptu

Publikované: 11. septembra 2025, 10:00

Presne tak, toto je moja tajná zbraň proti večernému hladu a lenivosti. Táto vrstvená tortilla je vlastne taká super rýchla „panvicová pizza“. Je to fantastická večera, ktorú som si zamiloval pre jej jednoduchosť a chuť, ktorá naozaj pripomína pizzu.

Celé kúzlo spočíva vo vajíčkovej zmesi, ktorá všetko spojí a udrží šťavnaté. Vrstvy šunky, syra a paradajok sa prepečú a vytvoria dokonalú harmóniu. Zabudnite na čakanie, poďme jesť!

Ako pripraviť plnenú tortillu na panvici?

Na panvicu vylejte časť vajíčkovej zmesi, položte tortillu a postupne vrstvite šunku, syr, paradajky a ďalšie tortilly. Vrch zalejte zvyškom vajíčka a opekajte z oboch strán pod pokrievkou.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 10 min
  • Čas varenia: 10 min
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 780 kcal/porcia
  • Trend: Rýchla večera / Jedlo z jednej panvice

Potrebujeme

  • 4 ks pšeničných tortíll
  • 3 ks vajec
  • soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 100 g kvalitnej šunky
  • 120 g syra (eidam, gouda alebo čedar)
  • 1 ks paradajky
  • 10 g masla (na vymastenie panvice)

Postup prípravy

  1. Najprv si pripravte všetky suroviny. Syr nastrúhajte nahrubo, šunku pripravte na plátky a paradajku nakrájajte na tenké kolieska.
  2. V miske vidličkou rozšľahajte vajcia so soľou a čiernym korením.
  3. Pripravte si nepriľnavú panvicu s priemerom tortilly. Rozpustite na nej maslo na strednom ohni.
  4. Na dno panvice vlejte približne štvrtinu vaječnej zmesi. Hneď na ňu položte prvú tortillu.
  5. Na tortillu poukladajte plátky šunky a posypte tretinou nastrúhaného syra.
  6. Prikryte druhou tortillou. Na ňu poukladajte na kolieska nakrájané paradajky a posypte druhou tretinou syra.
  7. Položte tretiu tortillu a posypte ju zvyšným syrom.
  8. Všetko zakryte poslednou, štvrtou tortillou. Zvyšok vaječnej zmesi nalejte na vrch a rovnomerne rozotrite.
  9. Panvicu prikryte pokrievkou a opekajte na miernom ohni 5 minút.
  10. Teraz prichádza kľúčový krok: Opatrne zosúvajte tortillu na veľký tanier. Panvicu preklopte hore dnom na tanier a celé to spolu rýchlo otočte. Tortilla tak spadne späť do panvice neopečenou stranou.
  11. Prikryte a opekajte ďalších 5 minút z druhej strany.

Videorecept

2 praktické tipy na záver

  1. Trik na bezpečné otočenie: Najväčšou výzvou je otočenie. Najlepší a najbezpečnejší spôsob je prikryť panvicu veľkým plochým tanierom, ktorý je širší ako panvica. Pevne ich spolu držte a rýchlym pohybom otočte. Tortilla zostane na tanieri, odkiaľ ju jednoducho zosuniete späť do panvice.
  2. Neprežeňte to s plnkou: Hoci je lákavé naplniť tortillu čo najviac, držte sa pravidla „menej je viac“. Príliš hrubá vrstva by sa nemusela dobre prehriať a pri otáčaní by sa celá konštrukcia mohla rozpadnúť.

Jednoduché variácie

  • Talianska verzia: Namiesto šunky použite prosciutto alebo salámu, pridajte pár lístkov čerstvej bazalky a namiesto eidamu použite mozzarellu.
  • Fit verzia: Použite celozrnné tortilly, kvalitnú kuraciu šunku a nízkotučný syr. Do vajíčkovej zmesi môžete primiešať aj nadrobno nasekaný špenát.

Záver

A blesková večera, ktorá chutí ako pizza, je na svete. Nakrájajte ju na trojuholníky a podávajte s obľúbeným dresingom.

Recept vychádza z verzie od Easy Recipe, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
 

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty