Domáci kurací bujón bez chémie: Takto si ho pripravíte najlepšie!

Domáci kurací bujón bez chémie: Takto si ho pripravíte najlepšie!

Zabudnite na bujón kocky z obchodu a objavte pravú silu doma pripraveného kuracieho vývaru. Tento domáci kurací bujón je jednoduchý a zdravý. Je čerstvý, chutný a dlhodobo trvajúci. Ideálny na prípravu polievok alebo omáčok.

Domáci kurací bujón – Ingrediencie:

  • 1 kuracie stehno (najlepšie bio)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Polovica kalerábu
  • 4 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 2 paštrnákové korene
  • 1/2 koreňa zeleru
  • 4 stonky zeleru
  • Dve hrsti petržlenovej vňate
  • 80 gramov soli
  • Rastlinný olej

Postup prípravy:

Začnite tým, že si na panvici rozpálite trochu rastlinného oleja a na ňom obojstranne opečiete kuracie stehno. Následne pridajte 150 ml horúcej vody a pokračujte vo varení mäsa, kým nebude mäkké. Tento proces by mal trvať približne 30 až 40 minút.

Medzitým si pripravte zeleninu. Olúpte a nakrájajte cibuľu, cesnak, kaleráb, mrkvu, petržlen, paštrnák a zeler. Zelerové stonky nakrájajte na menšie kúsky a petržlenovú vňať nasekajte.

Keď je mäso mäkké a vo vody zostalo len minimum, pridajte do hrnca nakrájanú zeleninu. Pridajte aj soľ a nechajte zeleninu na miernom ohni pod pokrievkou, kým nestratí šťavu. To by malo trvať približne 8 minút.

Následne celý vývar prelejte do nádoby s rozmermi 34 cm x 23 cm, ktorú ste predtým vystlali kombinovanou alobalovou a papierovou fóliou. Nechajte vývar vychladnúť a potom ho vložte na celú noc do mrazničky.

Na druhý deň by mal byť vývar zmrazený na doskový tvar. Ak sa vám zdá, že je ťažké ho oddeľovať, použite horúci uterák.

Opatrne obal od mrazeného vývaru prehrejte horúcim uterákom, aby ste ho ľahšie odstránili.

Potom nakrájajte vývar na kocky o veľkosti približne 2 cm. Uistite sa, že sú dostatočne veľké na to, aby sa ľahko zmestili do vrecka na mrazenie a zároveň boli dostatočne malé na to, aby ste ich mohli ľahko používať pri príprave jedla.

Nakoniec kocky vývaru uložte do vreciek na mrazenie. Môžete ich uložiť buď po jednej kocke, alebo ich usporiadať do vrstiev, aby ste ušetrili miesto. Môžete ho v mrazničke skladovať až 6 mesiacov.

Použitie:

Použitie je potom veľmi jednoduché – mrazený vývar len pridáte priamo do polievky alebo iného vareného jedla, kde sa roztopí a pridá skvelú chuť.

Tento recept je úžasný pre každého, kto chce mať po ruke domáci, zdravý a výživný vývar. Je skvelým zdravým alternatívom ku kupovaným kockám a práškom, ktoré môžu obsahovať množstvo pridaných chemikálií. A navyše, môžete si prispôsobiť množstvo soli podľa vlastnej chuti!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Zdravé recepty


Súvisiace príspevky

Máte doma 3 zemiaky a kuracie prsia? Pripravte si tieto úžasné zemiakové placky s kuracím mäsom

Máte doma 3 zemiaky a kuracie prsia? Pripravte si tieto úžasné zemiakové placky s kuracím mäsom

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tento jednoduchý recept na chrumkavé zemiakové placky s kuracím mäsom, ktoré si zamilujete. Tieto placky sú ideálne na rýchly obed či večeru a určite zachutia celej rodine. Vďaka pridanej majonéze sú krásne vláčne a šťavnaté. Zemiakové placky s kuracím mäsom Ingrediencie: […]

Medovo-horčicové kuracie prsia: Môj manžel im nikdy neodolá! Recept, ktorý máte hotový do pol hodiny!

Medovo-horčicové kuracie prsia: Môj manžel im nikdy neodolá! Recept, ktorý máte hotový do pol hodiny!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vychutnajte si tieto lahodné medovo-horčicové kuracie prsia. Tento jednoduchý recept ponúka kombináciu sladkých a slaných chutí, ktoré si určite zamilujete. Pripravte si šťavnaté kuracie prsia s cibuľkou, doplnené o medovo-horčicovú a sójovú omáčku. Rýchly a jednoduchý recept ideálny na každodennú večeru. Medovo-horčicové […]

Chrumkavá zapekaná cuketa s parmezánom: Takto ma ju naučila pripravovať moja babička! Lacný a jednoduchý recept!

Chrumkavá zapekaná cuketa s parmezánom: Takto ma ju naučila pripravovať moja babička! Lacný a jednoduchý recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vychutnajte si lahodnú, chrumkavú zapekanú cuketu s mozzarellou a parmezánom. Tento jednoduchý a chutný recept je ideálny na ľahkú večeru alebo prílohu. Pripravte si chutné pečené cukety s cibuľou, mozzarellou a parmezánom. Tento rýchly a jednoduchý recept vám zaručene spríjemní deň. Chrumkavá […]

Krémové cestoviny s cuketou a kuracím mäsom. Sú také chutné a jednoduché, že ich budete variť každý deň!

Krémové cestoviny s cuketou a kuracím mäsom. Sú také chutné a jednoduché, že ich budete variť každý deň!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Krémové cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kyslou smotanou sú vynikajúcou voľbou pre rýchly a chutný obed. Tento recept je tak jednoduchý a rýchly, že ho zvládnete pripraviť aj v najzaneprázdnejších dňoch. Krémové cestoviny s cuketou – Ingrediencie Postup prípravy Začnite tým, […]

Famózny pečený karfiolový steak: Tento recept u nás doma všetci milujeme! Veľmi ľahký, no chutný recept!

Famózny pečený karfiolový steak: Tento recept u nás doma všetci milujeme! Veľmi ľahký, no chutný recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Famózny pečený karfiolový steak s parmezánom a mozzarellou, ktorý poteší svojou bohatou chuťou a ľahkou prípravou. Tento recept je ideálny ako príloha alebo hlavné jedlo. Vychutnajte si pečený karfiol s lahodnou zálievkou z parmezánu a mozzarelly. Tento recept je rýchly, jednoduchý a […]

Cestoviny v krémovej cuketovej omáčke: Pripravte si doma jedlo ako z reštaurácie! Jednoduchý, no chutný recept, ktorý zvládne aj začiatočník v kuchyni!

Cestoviny v krémovej cuketovej omáčke: Pripravte si doma jedlo ako z reštaurácie! Jednoduchý, no chutný recept, ktorý zvládne aj začiatočník v kuchyni!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento recept na cestoviny v krémovej cuketovej omáčke s morským vlkom a sušenými paradajkami je ideálny pre milovníkov jednoduchých a chutných jedál. Skúste túto kombináciu, ktorá vás prekvapí svojou bohatou chuťou a ľahkou prípravou. Hľadáte rýchly a výživný obed? Vyskúšajte tieto cestoviny […]


Google Správy: Daj nám ⭐