Vláčny čerešňový koláč s extra smotanovým krémom: nesmierne chutný a lahodný

Vláčny čerešňový koláč
Vláčny čerešňový koláč

Obsah receptu

Vychutnajte si lahodný a vláčny čerešňový koláč s extra smotanovým krémom, ktorý je jednoducho neodolateľný! Perfektný dezert pre jarné a letné dni.

Hľadáte recept na jednoduchý a chutný dezert? Vyskúšajte náš vláčny čerešňový koláč s nadýchaným krémom z mascarpone. Je to zaručený hit u celej rodiny!

Vláčny čerešňový koláč

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 60 g cukru (4 lyžice)
  • 50 g oleja (4 lyžice)
  • 80 ml mlieka (1/3 šálky)
  • 120 g polohrubej múky (3/4 šálky)
  • 20 g kakaového prášku (1,5 lyžice)
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na plnku:

  • 500 g čerešní
  • 100 g cukru (1/2 šálky)
  • 500 ml vody (2 šálky)
  • 3 balíčky prášku na červenú tortovú polevu (každý po 12 g)

Krém:

  • 300 g Mascarpone (1,3 šálky)
  • 200 g smotany s 33% tuku (1 šálka)
  • 50 g cukru (1/4 šálky)

Postup prípravy:

Príprava cesta:

  1. Vajcia vymiešame so štipkou soli a cukrom.
  2. Pridáme mlieko a olej a dobre premiešame.
  3. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva.
  4. Suchú zmes pomaly primiešavame do vaječnej zmesi, až kým nevznikne hladké cesto.
  5. Cesto vylejeme do pekáča (18×28 cm) vyloženého papierom na pečenie.

Pečenie:

  1. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

Príprava plnky:

  1. Čerešne umiestnime na panvicu, pridáme cukor a zalejeme vodou. Necháme zovrieť a miešame, kým sa cukor neroztopí.
  2. Šťavu z čerešní prefiltrujeme a dáme ju späť na sporák. Pridáme prášok na červenú tortovú polevu a za stáleho miešania privedieme k varu a krátko povaríme.
  3. Necháme odstáť v chladničke 30 minút.

Príprava krému:

  1. Mascarpone, smotanu a cukor vymiešame do penista.

Zostavenie koláča:

  1. Na upečený koláč rozložíme čerešne a zalejeme pripravenou červenou želatinou.
  2. Na vrch rozotrieme krém z mascarpone.
  3. Koláč uložíme do chladničky ideálne na noc.

Servírovanie:

Podávajte chladené a dobrou chuť!

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu čerešňovú chuť môžete do cesta pridať 1 lyžicu čerešňového likéru.
  • Ak nemáte mascarpone, môžete ho nahradiť smotanovým syrom typu Philadelphia.
  • Koláč môžete ozdobiť čerstvými čerešňami, mandľami alebo lupienkami kokosu.

Vláčny čerešňový koláčVláčny čerešňový koláčVideo recept:

Tento vláčny čerešňový koláč s extra smotanovým krémom je úžasný dezert, ktorý si zamilujete. Je jednoduchý na prípravu a zaručene poteší vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte ho už dnes!

Súvisiace články:

Vianočný smotanovo-čerešňový zákusok: Najšťavnatejší koláčik na Vianoce!

Čerstvé čerešne po celý rok: Ako si uskladniť letnú úrodu bez cukru a sterilizácie!

Lahodný čerešňový dezert: Nemusíte ho piecť a deti ho zbožňujú!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty