Search

Najobľúbenejší Taliansky orechovo-krémový koláč na Silvestra: Jednoduchý a super rýchly!

Taliansky orechovo-krémový koláč
Taliansky orechovo-krémový koláč

Obsah receptu

Hľadáte dokonalý recept na slávnostný dezert, ktorý oslní vašich hostí na Silvestrovskú noc? Taliansky orechovo-krémový koláč je ideálnou voľbou – jednoduchý, rýchly a ohromne chutný.

V tomto článku vám predstavíme krok za krokom, ako pripraviť tento lahodný taliansky orechovo-krémový koláč. Perfektný mix chrumkavej textúry a nežného krému zaručí, že tento dezert bude hlavnou hviezdou vášej Silvestrovskej oslavy.

Taliansky orechovo-krémový koláč na Silvestra

Ingrediencie

  • Cesto:
    • 3 vajcia
    • 10 g vanilkový cukor
    • 120 g cukor
    • 120 ml mlieko
    • 120 ml slnečnicový olej
    • 200 g hladká múka
    • 12 g prášok do pečiva
    • 60 g orechy
  • Krém:
    • 800 ml mlieko
    • 2 žĺtky
    • 20 g vanilkový cukor
    • 5 lyžíc cukru
    • 4 lyžice kukuričného škrobu
    • 2 lyžice masla (40 g)
    • 60 g biela čokoláda
    • 100 ml mlieko na poliatie.

Postup prípravy

  1. Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávajte mlieko a olej.
  2. V druhej miske zmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a postupne ju vmiešajte do vaječnej zmesi.
  3. Nakoniec pridajte nasekané orechy.
  4. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 40×30 cm a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 25 minút.
  5. Po vychladnutí koláč rozdelte na dve časti a odrežte okraje.
  6. Oba korpusy polejte mliekom.
  7. Príprava krému: V hrnci zahrejte mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte žĺtky s kukuričným škrobom a varíme na miernom ohni, kým zmes nezhustne.
  8. Odstavte z ohňa a pridajte maslo s bielou čokoládou, miešajte, kým sa úplne neroztopia.
  9. Na upečené a vychladnuté cesto nanesieme krém, položíme vrchnú časť korpusu a znova nanesieme krém.
  10. Vrch posypte nasekanými orieškami a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny.

Taliansky orechovo-krémový koláč Video recept

Tento taliansky orechovo-krémový koláč je vynikajúcim spôsobom, ako potešiť vašich blízkych. Jeho jednoduchosť a rýchlosť prípravy sú len ďalším bonusom tohto neodolateľného dezertu.

Súvisiace články

Vianočný medovo-orieškový SEN: Toto je najlepší vianočný koláč, aký kedy vyskúšate!

Najlepší recept na Linecké koláčiky podľa pani Janky: Sú vynikajúce a vždy sa podaria!

Tradičný Metrový koláč: Vianočná klasika, ktorá u nás nesmie chýbať!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domáce od Alby

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty