Najjemnejší Švédsky tvarohový koláč: Jednoduchý a plný tradičných chutí, ktoré si zamilujete!

Švédsky tvarohový koláč
Švédsky tvarohový koláč

Obsah receptu

Švédsky tvarohový koláč je skutočne jednoduchý a rýchly recept, ktorý je zároveň fantasticky chutný.

Tento recept sme našli na kanáli Český rozhlas a jeho autorkou je pani Adéla Štefanková.

Najjemnejší Švédsky tvarohový koláč – Ingrediencie

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • Štipka soli
  • 750 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžica kokosu
  • Hrsť hrozienok
  • Rum
  • 140 g rozpusteného masla

Postup prípravy

Začnite tým, že si do misky nasypete múku, cukor a prášok do pečiva a dobre premiešate. Zmes rozdelíte na polovicu a jednu polovicu nasypete na vymastený plech. Potom si pripravíte krém: v miske zmiešate tvaroh, vajcia, cukor, mlieko a lyžicu kokosu a všetko dobre prešľaháte. Tvarohovú zmes rovnomerne nalejete na sypkú zmes na plechu. Na tvarohovú zmes rozložíte hrozienka naložené v rume a na vrch rovnomerne rozsypete zvyšok sypkej zmesi. Na vrch navrstvíte rozpustené maslo a pečiete pri teplote 160 stupňov 65 minút.

Tento vynikajúci švédsky tvarohový koláč je skutočne rýchly a jednoduchý na prípravu a je ideálny na rôzne príležitosti. Prajeme vám dobrú chuť!

Video recept

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Český rozhlas

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty