Search

Elegantné čokoládové guľôčky s jemnou čerešňovou náplňou na Vianoce 

Elegantné čokoládové guľôčky
Elegantné čokoládové guľôčky s jemnou čerešňovou náplňou na Vianoce 

Obsah receptu

Máte radi kombináciu čokolády a čerešní? Potom si tieto elegantné čokoládové guľôčky s jemnou čerešňovou náplňou určite zamilujete. Sú ideálne ako vianočný dezert, ktorý poteší chuťové poháriky vašich blízkych.

Tieto elegantné čokoládové guľôčky s jemnou čerešňovou náplňou sú skutočnou lahôdkou, ktorá sa hodí na každú slávnostnú príležitosť, obzvlášť na Vianoce. Ich príprava nie je zložitá a výsledok stojí za to. Čokoládové guľôčky s čerešňovou náplňou sú nielen chutné, ale aj krásne na pohľad.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • Štipka soli
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 30 g kakaového prášku
  • 25 g kukuričného škrobu

Čerešňový džem:

  • 300 g čerešní
  • 50 g cukru
  • 50 ml vody
  • 10 g kukuričného škrobu
  • 50 ml vody
  • 6 g želatíny
  • 45 ml vody

Na polevu:

  • 200 g čokolády

Postup prípravy:

  1. Do misky dajte vajcia, cukor, štipku soli a vanilkový cukor. Vyšľahajte do peny.
  2. V ďalšej miske zmiešajte múku, kakao a kukuričný škrob. Preosejte túto zmes k vyšľahaným vajciam a jemne premiešajte vareškou.
  3. Cesto nalejte na plech (32 × 37 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 minút.
  4. Zmiešajte želatínu s vodou (45 ml) a nechajte napučať.
  5. Do hrnca dajte čerešne, cukor a vodu (50 ml). Varte na miernom ohni. Kukuričný škrob zmiešajte s vodou (50 ml) a pridajte k čerešniam. Miešajte a povarte asi 3 minúty. Pridajte napučanú želatínu a dobre premiešajte. Nechajte vychladnúť.
  6. Nakrájajte čokoládu na menšie kúsky a roztopte ju vo vodnom kúpeli. Pomocou čokolády vymastite formičky a dajte ich na 15 minút do chladničky.
  7. Upečený korpus zbavte papiera na pečenie a pomocou vykrajovačky alebo pohára vykrajujte kruhy.
  8. Do čokoládou vymastených formičiek navrstvite čerešňovú zmes a na vrch položte koliesko z korpusu. Formičky dajte do chladničky a nechajte stuhnúť minimálne 4 hodiny.
  9. Po vychladnutí ozdobte vrch čokoládou a podávajte.

Dobrú chuť! 🍒🍫

Tipy:

  1. Pri pečení korpusu dbajte na to, aby sa nepripiekol. Radšej ho vyberte z rúry o niečo skôr a nechajte ho dôjsť.
  2. Čerešne môžete použiť čerstvé alebo mrazené. Ak použijete mrazené, nechajte ich pred použitím úplne rozmraziť.
  3. Ak nemáte formičky na čokoládové guľôčky, môžete použiť aj silikónové formičky na muffiny.
  4. Pred podávaním nechajte guľôčky aspoň 4 hodiny stuhnúť v chladničke.
  5. Guľôčky môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Napríklad ich môžete posypať strúhaným kokosom, nasekanými orechmi alebo čokoládovými hoblinkami.

Video recept:

Veríme, že si tieto elegantné čokoládové guľôčky s jemnou čerešňovou náplňou zamilujete rovnako ako my. Sú skvelým spôsobom, ako si spríjemniť vianočné sviatky.

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Vianočné oškvarkové pagáčiky podľa jednoduchého receptu pani Vierky

Vianočné štafetky – Snehové orechové rolky naplnené lahodným kávovým krémom

Úžasne jemná kokosová Raffaello torta – Najlepší nepečený vianočný dezert

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty