Zabudnite na lečo – 8 nových spôsobov, ako si tento rok užiť paradajky a papriku
Lečo je klasika, ale paradajky a paprika toho vedia oveľa viac. Vybrali sme pre vás osem skvelých receptov z webu Varíme s Láskou, ktoré ich využívajú naplno – od marinovaných šalátov až po hlavné jedlá.
1. Marinované paradajky s paprikou

Tento osviežujúci šalát kombinuje farebné cherry paradajky, papriku a cibuľu s bylinkovou marinádou z oleja, citrónu, medu a provensálskych bylín. Stačí zeleninu nakrájať, zaliať dresingom a nechať chvíľu odležať. Výsledkom je chutná príloha k grilovanému mäsu či letným večerám.
2. Jednoduchá omeleta s paradajkami a paprikou

Rýchla raňajka alebo ľahký obed priamo zo záhradky. Omeleta sa pripravuje z vajec, na panvici podusených paprík a paradajok, ktoré dodajú vajíčkam šťavnatosť a vitamíny. Recept zvládne aj úplný začiatočník.
3. Zapekané kuracie prsia s paradajkami, paprikou a syrom

Kuracie prsia narežte, potrite marinádou a do zárezov vložte plátky cibule, paradajok a papriky. Posypte syrom a zapečte – získate šťavnaté mäso s rozpečenou zeleninou, ktoré poteší celú rodinu. Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.
4. Šťavnaté kuracie rolky plnené syrom, paprikou a cherry paradajkami

Tenko naklepané kuracie plátky naplňte zmesou z cherry paradajok, papriky, syra a majonézy, zrolujte a opražte dozlatista. Rolky sú šťavnaté, plné chuti a pripravené za pár minút. Skvelá inšpirácia na netradičný obed.
5. Kuracie prsia s cibuľou, paprikou a paradajkami na ryži

Kuracie prsia na panvici opečte, potom pridajte cibuľu, papriku a paradajku a dochuťte paprikou a cesnakom. Spolu s uvarenou ryžou vznikne rýchla a chutná večera. Recept je jednoduchý a vhodný aj pre zaneprázdnené dni.
6. Pečené zeleninové plnené papriky

Do polovíc paprík naplňte zmes z ryže, fazule, kukurice, sušených paradajok a mozzarelly. Pečte kým papriky zmäknú a syr sa rozpustí – získate lahodnú vegetariánsku večeru, ktorá zasýti a zároveň prekvapí svojou sviežou chuťou.
7. Tajný recept na vyprážané krídelká s pikantnou omáčkou

Tento rodinný hit zahŕňa chrumkavé krídelká obalené v korenenej zmesi a rýchlu omáčku z paradajky, sladkej papriky a chilli. Výsledkom sú šťavnaté krídelká s pikantným šmrncom, ktoré zmiznú z taniera rýchlejšie, než ich pripravíte.
8. Kuracie stehná v paradajkovo‑smotanovej omáčke

Šťavnaté kuracie stehná sa najprv opečú a potom sa dusia v krémovej omáčke z paradajkovej passaty, smotany a korenín. Recept pochádza od maďarského kuchára a je rýchly, jednoduchý a neodolateľný.
Paradajky a paprika inak
Veríme, že vás naša zbierka inšpirovala vyskúšať nové kombinácie. Paradajky a papriky sú plné chuti a zdravia – či už ich marinujete, plníte alebo zapekáte, vždy prinesú do kuchyne kúsok leta. Dobrú chuť!
