Výborná príloha z pečenej papriky ku grilovanému mäsku: Zemiaky už nikomu nechýbajú!

Príloha z pečenej papriky
Príloha z pečenej papriky

Obsah receptu

Hľadáte chutnú a originálnu prílohu ku grilovanému mäsku? Skúste túto vynikajúcu prílohu z pečenej papriky, ktorá vám nahradí klasické zemiaky.

Táto lahodná príloha z pečenej papriky je plná chutí a vôní. Vďaka marináde s olivovým olejom, octom, cesnakom, feferónkou a petržlenovou vňaťou získajú papriky neodolateľnú chuť.

Príloha z pečenej papriky

Ingrediencie:

  • 4 ks papriky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice ryžového octu (alebo 1 polievková lyžica bežného 6% octu)
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 feferónky
  • Petržlenová vňať podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Príprava paprík:
    • Papriky umyte a osušte.
    • Položte papriky na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Pečenie paprík:
    • Predhrejte rúru na 200°C.
    • Pečte papriky 20 minút na jednej strane.
    • Po 20 minútach papriky otočte a pečte ďalších 20 minút.
  3. Príprava marinády:
    • V miske zmiešajte olivový olej, ryžový ocot (alebo bežný ocot), soľ, čierne korenie a cukor.
    • Cesnak ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
    • Feferónku nakrájajte na jemné kúsky.
    • Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno.
  4. Dokončenie:
    • Upečené papriky vyberte z rúry a nechajte ich mierne vychladnúť.
    • Olúpte kožu z paprík a odstráňte semienka.
    • Nakrájajte papriky na prúžky a pridajte ich do marinády.
    • Pridajte nakrájaný cesnak, feferónku a nasekaný petržlen.
    • Všetko dôkladne premiešajte, aby sa papriky dobre nasiakli marinádou.
  5. Chladenie:
    • Nechajte papriky odležať v marináde aspoň 1 hodinu v chladničke.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre pikantnejšiu chuť pridajte viac feferónky.
  • Ak nemáte radi feferónky, môžete ich vynechať.
  • Experimentujte s rôznymi bylinkami, ako je bazalka, oregano alebo tymian.
  • Pridajte trochu medu alebo javorového sirupu pre sladšiu chuť.

Príloha z pečenej paprikyVideo recept:

Táto príloha z pečenej papriky je skvelou alternatívou k tradičným zemiakom a určite si ju zamilujete. Je to jednoduchý a rýchly spôsob, ako pripraviť chutnú a zdravú prílohu, ktorá sa hodí ku grilovanému mäsku, rybám alebo zelenine.

Súvisiace články:

Jednoduchý ryžový pilaf: Chutná príloha, ktorá sa hodí ku všetkému!

Osviežujúci letný šalát z cukety a paradajok: Ideálna príloha ku grilovaniu

Opekané zemiaky s baklažánom a cesnakom – ideálna príloha k vášmu jedlu


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty