VLHKÝ BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ: Jednoduchý a veľmi chutný!

BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ
BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ

Obsah receptu

Bostonský krémový koláč je klasickým dezertom, ktorý je obľúbený po celom svete. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť tento lahodný koláč rýchlo a jednoducho, a to bez použitia želatíny. Ideálny dezert pre všetky príležitosti!

RECEPT NA BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ:

Ingrediencie:

Krém:

  • 4 žĺtky
  • 60 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 60 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 320 g teplého mlieka
  • 15 g masla
  • 1 čl vanilkového extraktu

Cesto:

  • 4 žĺtky
  • 40 g práškového cukru
  • 50g rastlinného oleja
  • 60 g mlieka
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 100g hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL soli

  • 4 bielka
  • 1/2 ČL octu
  • 60 g kryštálového cukru

čokoládová poleva:

  • 120 g horúcej smotany na šľahanie
  • 120 g polosladkej čokolády

Postup prípravy:

V hlbšej mise dôkladne zmiešajte 4 žĺtky, 60g kryštálového cukru, štipku soli a 30g kukuričného škrobu. Následne prilejte kondenzované mlieko a všetko vyšľahajte do hladka.

Postupne začleňujte 320g teplého mlieka, pričom neustále miešajte.

Túto zmes prelejte do hrnca a na miernom ohni, za stáleho miešania, ju varíme, kým nezhustne.

Hrnec odstavte z ohňa, pridajte maslo a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte. Krém zakryte potravinárskou fóliou tak, aby priľnula k povrchu krému (aby sa nevytvorila kožička) a nechajte ho vychladnúť v chladničke minimálne dve hodiny.

V druhej mise kombinujte práškový cukor s 4 žĺtkami. Miešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Následne pridajte olej, mlieko a vanilkový extrakt. Do zmesi postupne vsypávajte preosiatu hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a 1/4 čl soli. Všetko dôkladne premiešajte a odložte bokom.

V tretej mise vyšľahajte bielka do tuhého peny. Pridajte 1/2 čl octu a miešajte. Postupne, v 3-4 dávkach, pridávajte 60g kryštálového cukru a dôkladne vyšľahajte.

Bielkovú zmes jemne, vareškou, vmiešajte do žĺtkovej zmesy.

Pripravené cesto prelejte do formy o rozmere 23×28 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 170°C po dobu 18-22 minút.

Po upečení a vychladnutí koláča odstráňte tenkú vrstvu z vrchu koláča.

Na upravený vrch koláča nanesieme krém a dôkladne ho uhladíme.

Na prípravu čokoládovej polevy zohrejte smotanu a pridajte čokoládu. Nechajte stáť 5 minút a následne dôkladne premiešajte.

Koláč polejte čokoládovou polevou a nechajte ho v chladničke stuhnúť 2-3 hodiny pred podávaním.

Prajeme vám dobrú chuť!

BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ – VIDEO RECEPT:

Bostonský krémový koláč je skutočným kulinárskym skvostom. Je jednoduchý a bez želatíny, čo ho robí ideálnym pre všetky príležitosti. Užite si tento lahodný dezert s rodinou a priateľmi!

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Ferrero Rocher torta: Jednoduchý a nádherný dezert, ktorý vás dostane na kolená!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cooking station

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty