Search

VLHKÝ BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ: Jednoduchý a veľmi chutný!

BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ
BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ

Obsah receptu

Publikované: 12. októbra 2023, 00:00

Bostonský krémový koláč je klasickým dezertom, ktorý je obľúbený po celom svete. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť tento lahodný koláč rýchlo a jednoducho, a to bez použitia želatíny. Ideálny dezert pre všetky príležitosti!

RECEPT NA BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ:

Ingrediencie:

Krém:

  • 4 žĺtky
  • 60 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 60 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 320 g teplého mlieka
  • 15 g masla
  • 1 čl vanilkového extraktu

Cesto:

  • 4 žĺtky
  • 40 g práškového cukru
  • 50g rastlinného oleja
  • 60 g mlieka
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 100g hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL soli

  • 4 bielka
  • 1/2 ČL octu
  • 60 g kryštálového cukru

čokoládová poleva:

  • 120 g horúcej smotany na šľahanie
  • 120 g polosladkej čokolády

Postup prípravy:

V hlbšej mise dôkladne zmiešajte 4 žĺtky, 60g kryštálového cukru, štipku soli a 30g kukuričného škrobu. Následne prilejte kondenzované mlieko a všetko vyšľahajte do hladka.

Postupne začleňujte 320g teplého mlieka, pričom neustále miešajte.

Túto zmes prelejte do hrnca a na miernom ohni, za stáleho miešania, ju varíme, kým nezhustne.

Hrnec odstavte z ohňa, pridajte maslo a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte. Krém zakryte potravinárskou fóliou tak, aby priľnula k povrchu krému (aby sa nevytvorila kožička) a nechajte ho vychladnúť v chladničke minimálne dve hodiny.

V druhej mise kombinujte práškový cukor s 4 žĺtkami. Miešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Následne pridajte olej, mlieko a vanilkový extrakt. Do zmesi postupne vsypávajte preosiatu hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a 1/4 čl soli. Všetko dôkladne premiešajte a odložte bokom.

V tretej mise vyšľahajte bielka do tuhého peny. Pridajte 1/2 čl octu a miešajte. Postupne, v 3-4 dávkach, pridávajte 60g kryštálového cukru a dôkladne vyšľahajte.

Bielkovú zmes jemne, vareškou, vmiešajte do žĺtkovej zmesy.

Pripravené cesto prelejte do formy o rozmere 23×28 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 170°C po dobu 18-22 minút.

Po upečení a vychladnutí koláča odstráňte tenkú vrstvu z vrchu koláča.

Na upravený vrch koláča nanesieme krém a dôkladne ho uhladíme.

Na prípravu čokoládovej polevy zohrejte smotanu a pridajte čokoládu. Nechajte stáť 5 minút a následne dôkladne premiešajte.

Koláč polejte čokoládovou polevou a nechajte ho v chladničke stuhnúť 2-3 hodiny pred podávaním.

Prajeme vám dobrú chuť!

BOSTONSKÝ KRÉMOVÝ KOLÁČ – VIDEO RECEPT:

Bostonský krémový koláč je skutočným kulinárskym skvostom. Je jednoduchý a bez želatíny, čo ho robí ideálnym pre všetky príležitosti. Užite si tento lahodný dezert s rodinou a priateľmi!

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Ferrero Rocher torta: Jednoduchý a nádherný dezert, ktorý vás dostane na kolená!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cooking station

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty