Užite si Veľkú noc s lahodnými veterníkmi! Tento jednoduchý recept zvládne každý a výsledkom je až 40 nadýchaných veterníkov z 3 vajec.
Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte naše jednoduché domáce veterníky! Vyrobíte ich z bežne dostupných surovín a zvládne to aj začínajúci cukrár.
Veľkonočné jednoduché domáce veterníky
Ingrediencie:
- 150 g múka hladká
- 350 ml voda
- 150 g maslo
- 3 ks vajcia
- 1/4 lyžičky soľ
- 200 ml smotana na šľahanie od 33%
- 170 g tvaroh
- 50-100 g práškový cukor
Postup Prípravy:
- Príprava Cesta: Do vody pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a za stáleho miešania vypracujte jednotné cesto.
- Príprava Vajec: V miske rozmiešajte vajíčka so štipkou soli.
- Zmiešanie Cesta: Ešte teplé cesto začnite šľahať a postupne, po malých častiach pridávajte vajíčka. Vyšľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.
- Tvarovanie a Pečenie: Cesto navrstvite do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom navrstvite do tvaru venčeka. Rúru nastavte na teplotu 250 stupňov a pečte 10 minút (treba sledovať).
- Príprava Krému: Na krém stačí vyšľahať smotanu s tvarohom a cukrom.
- Dokončenie: Venčeky rozkrojte, naplňte krémom a sú pripravené na podávanie.
Veľkonočné jednoduché domáce veterníky – Video recept:
Dobrú chuť! Prajeme vám krásne Veľkonočné sviatky plné sladkých chvíľ.
Súvisiace články
Fantastické tvarohové mini veterníky na Veľkú noc: Chutné a krásne ako z cukrárne!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PAZANDA ZAMIRA