Tagliatelle s krémovou hubovou omáčkou – lahodné a jednoduché jedlo, ktoré si určite zamilujete

Tagliatelle s krémovou hubovou omáčkou
Tagliatelle s krémovou hubovou omáčkou

Obsah receptu

Máte chuť na lahodné a jednoduché jedlo, ktoré si celá rodina zamiluje? Tagliatelle s krémovou hubovou omáčkou sú tou správnou voľbou! Tento recept zvládne pripraviť naozaj každý a výsledok je zaručene fantastický. Jemná krémová omáčka s hubami a cesnakom dokonale obalí cestoviny tagliatelle a vytvorí tak symfóniu chutí, ktorej neodoláte.

Náš recept na tagliatelle s krémovou hubovou omáčkou je nielen chutný, ale aj rýchly. Za pár minút vykúzlite na stole jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky a zároveň vás zasýti.

Ingrediencie:

  • 200 g húb
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g bieleho vína
  • 200 ml smotany (20 %)
  • citrónová kôra (strúhaná)
  • 200 g cestovín tagliatelle
  • 30 g parmezánu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať
  • slnečnicový olej a maslo na smaženie

Postup prípravy:

  1. Na rozpálenú panvicu pridajte trochu slnečnicového oleja a masla.
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte ju na panvici, kým nebude sklovitá.
  3. Medzitým dajte hrniec s vodou na oheň, pridajte štipku soli a trochu oleja. Nechajte vodu zovrieť na varenie cestovín.
  4. Cesnak nakrájajte nadrobno a pridajte k opraženej cibuli. Opražte ho, až kým nezačne voňať.
  5. Huby nakrájajte na plátky a pridajte ich k cibuli a cesnaku na panvicu. Smažte, kým huby nezmäknú a nezačnú zlatistieť.
  6. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a zalejte bielym vínom. Nechajte variť, až kým sa víno trochu neodparí.
  7. Pridajte smotanu (20 %) a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Nechajte omáčku mierne prebublať.
  8. Medzitým uvarte tagliatelle v osolenej vode podľa pokynov na obale, zvyčajne okolo 7 minút, aby boli al dente.
  9. Nasekajte petržlenovú vňať a pridajte ju do omáčky.
  10. Uvarené tagliatelle sceďte a pridajte ich priamo do omáčky. Dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili v omáčke.
  11. Nakoniec posypte parmezánom a podávajte.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť pridajte do omáčky lyžicu bieleho vínneho octu.
  • Ak nemáte radi parmezán, môžete ho nahradiť iným tvrdým syrom, napríklad Grana Padano.
  • Pre vegetariánsku verziu vynechajte víno a nahraďte ho zeleninovým vývarom.
  • Do omáčky môžete pridať aj ďalšiu zeleninu, napríklad špenát alebo cuketu.

Video recept:

Tagliatelle s krémovou hubovou omáčkou sú ideálnym jedlom pre každú príležitosť. Či už varíte pre rodinu, priateľov alebo len tak pre seba, s týmto receptom určite zabodujete. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Talianske cestoviny v krémovej paradajkovo – smotanovej omáčke so syrom

Jednoduché a chutné krémové cestoviny s klobáskou: Večera hotová za 15 minút

Super rýchly obed: Lacné a lahodné cestoviny s paradajkovou omáčkou a vajíčkami

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála So Lecker

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty