Hľadáte recept na chutný a sýty guláš, ktorý si zamiluje celá rodina? Vyskúšajte Putimský diabolský guláš s bravčovým mäsom a nakladanou zeleninou! Recept je inšpirovaný populárnym videom z kanála Recepty bez brepty a zaručene sa stane vašim obľúbeným.
Tento guláš je plný lahodných chutí a vôní. Bravčové mäso je perfektne mäkké a šťavnaté a nakladaná zelenina dodáva gulášu pikantnú chuť. Guláš je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár.
Putimský bravčový guláš
Budeme potrebovať:
- Bravčové mäso 600 g (pliecko)
- Nakladané uhorky 120 g
- Šampiňóny 150 g
- Nakladaná kapia 150 g
- Podľa chuti chilli
- Korenie a soľ
- Rastlinný olej
- Paradajkový pretlak 70 g
- Lyžica horčica
- Lyžica worcestrovej omáčky
- Hovädzí vývar 500 ml
- Lyžička cukru
- Zemiakový škrob
Takto budeme postupovať:
- Predpríprava: Nachystajte si všetky ingrediencie. Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky, šampiňóny na plátky a nakladané uhorky s kapia na malé kúsky.
- Opraženie mäsa: Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja. Opražte bravčové mäso na vysokom ohni, kým nebude mať peknú zlatohnedú farbu. Tento krok by mal trvať približne 8 minút.
- Pridanie cibule: Do panvice s mäsom pridajte nakrájanú cibuľu. Pokračujte v restovaní na strednom ohni po dobu 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezačne meniť farbu.
- Omáčka: Pridajte do zmesi paradajkový pretlak a lyžicu horčice. Dôkladne premiešajte a restujte ďalších 5 minút, aby sa chute spojily.
- Pridanie šampiňónov a worcestrovej omáčky: Do panvice vložte nakrájané šampiňóny a pridajte lyžicu worcestrovej omáčky. Opatrne premiešajte.
- Varenie v hovädzom vývare: Zalejte celú zmes hovädzím vývarom. Nechajte prevrieť a potom znížte teplotu. Varíme pokryté 15 minút.
- Pridanie zeleniny a dochucenie: Po uplynutí 15 minút pridajte do gulášu nakladané uhorky, nakladanú kápiu a chilli podľa chuti. Pridajte lyžičku cukru a soli podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
- Zahustenie: Na záver, zahustite guláš lyžičkou zemiakového škrobu, ktorý predtým rozpustite v malej porcii vody. Prikryte a nechajte varte ešte 5 minút, kým omáčka nespekne na požadovanú konzistenciu.
- Servírovanie: Hotový Putimský diabolský guláš podávajte teplý, ideálne s knedlíkmi alebo ryžou.
Týmto je váš Putimský diabolský guláš pripravený na podávanie. Dobrú chuť!
Putimský bravčový guláš – Video recept:
Putimský diabolský guláš je perfektné jedlo na obed alebo večeru. Podávajte ho s knedlíkmi alebo ryžou a vychutnajte si lahodný a sýty pokrm.
Súvisiace články
Lahodná gulášová polievka: Jeden z najlepších receptov na gulášovú polievku na svete!
Rýchly špekačkový guláš: Zvládnu ho aj začiatočníci
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty