Penne all’arrabbiata: Najlepšie a najchutnejšie cestoviny, aké kedy pripravíte!

Penne all'arrabbiata
Penne all'arrabbiata

Obsah receptu

Máte chuť na rýchly a chutný obed alebo večeru? Penne all’arrabbiata sú tou správnou voľbou! Táto klasická talianska pasta vás očarí svojou jednoduchosťou a zároveň výraznou chuťou. Pikantná paradajková omáčka, cesnak a čili paprička vytvoria dokonalý chuťový zážitok.

Penne all’arrabbiata sú ideálne, keď potrebujete pripraviť niečo rýchle a chutné. S naším podrobným receptom a užitočnými tipmi zvládnete toto jedlo aj ako začiatočník. Pripravte si ingrediencie a poďte variť!

Penne all’arrabbiata

Ingrediencie:

  • 1 paradajka
  • 2-3 litre vody
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 250 g penne cestovín
  • 1,5 lyžice hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 50-100 g syra (najlepšie parmezán, ale môžete použiť aj iný syr podľa chuti)
  • 50 ml paradajkového pretlaku (voliteľné)
  • 100 ml vody z cestovín
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie
  • Olivový olej
  • Sušená alebo čerstvá bazalka
  • 1 čili paprička alebo sušené korenie (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Paradajky a voda: Nakrájajte paradajku a vložte ju do hrnca s 2-3 litrami vody. Priveďte vodu do varu.
  2. Príprava cibule a cesnaku: Kým voda vrie, pripravte si cibuľu. Nakrájajte ju nadrobno a na panvici s trochou olivového oleja ju orestujte do sklovita. Pridajte nasekaný cesnak a čili papričku (voliteľné). Osoľte a okoreňte podľa chuti. Potom odložte bokom.
  3. Varenie cestovín: Keď voda začne vrieť, paradajku vyberte a vložte do nej cestoviny. Uvarte ich al dente (mäkké zvonku a mierne tvrdé vo vnútri). Pred scedením si odložte trochu vody z cestovín.
  4. Príprava paradajok: Paradajku ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Potom ju roztlačte a pridajte do cibule a cesnaku na panvici. Pridajte paradajkový pretlak (ak používate) a nechajte chvíľu dusiť na miernom ohni, aby sa paradajky úplne rozvarili.
  5. Mliečna zmes: Zmiešajte 200 ml mlieka s 1,5 lyžice múky a 100 ml vody z cestovín. Pridajte túto zmes k paradajkovej omáčke na panvici a miešajte, aby sa omáčka zahustila.
  6. Dokončenie omáčky: Pridajte sušenú alebo čerstvú bazalku, podľa chuti soľ a čierne korenie. Nechajte omáčku niekoľko minút variť, kým nezhustne. Potom pridajte nastrúhaný syr a miešajte, kým omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
  7. Spojenie: Pridajte uvarené cestoviny do omáčky a všetko dobre premiešajte.
  8. Servírovanie: Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou alebo ďalším syrom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Experimentujte s pálivosťou: Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte viac čili papričky alebo použite štipľavejší druh. Ak naopak preferujete jemnejšiu chuť, čili papričku môžete vynechať alebo použiť len malé množstvo.
  • Použite kvalitné ingrediencie: Chuť jedla ovplyvňuje kvalita použitých surovín. Vyberte si zrelé a šťavnaté paradajky, čerstvý cesnak a kvalitný olivový olej.
  • Nebojte sa experimentovať: Tento recept je skvelým základom, ktorý môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Pridajte napríklad opečenú slaninku, kapary alebo olivy pre ešte bohatšiu chuť.
  • Podávajte s čerstvým pečivom: Penne all’arrabbiata sa skvele hodia k čerstvému chrumkavému pečivu, ktorým môžete namáčať lahodnú omáčku.

Video recept:

Penne all’arrabbiata sú dôkazom toho, že aj z jednoduchých surovín sa dá vykúzliť fantastické jedlo. S naším receptom si túto taliansku klasiku ľahko pripravíte aj doma. Neváhajte a vyskúšajte tento recept ešte dnes!

Súvisiace články:

Krémové cestoviny so šampiňónmi: Skúsila som ich na dovolenke a boli fantastické – každý, kto ich ochutnal, ich vychválil!

Keď nemám čas, vždy robím tieto ľahké a chutné cestoviny s tuniakom

Bleskové cestoviny so smotanovou omáčkou: Jednoduchý a vydatný obed, hotový behom chvíľky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Malá rýchla kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty