Search

Nepečené Salko rezy s čokoládou, ktoré si zamiluje celá rodina

Nepečené Salko rezy
Nepečené Salko rezy

Obsah receptu

Publikované: 23. júla 2025, 07:00

Hľadáte dezert, ktorý zmizne z plechu za pár minút? Tieto nepečené Salko rezy s čokoládou sú u nás doma absolútna istota. Sú krémové, poriadne čokoládové a hlavne, úplne bez pečenia a zbytočného stresu!

Na tomto zákusku je najlepšia tá úžasná kombinácia jemného Salko krému, kakaových sušienok a bohatej čokoládovej polevy. Je to tak jednoduché, že to zvládne aj úplný začiatočník. Idete do toho so mnou?

Ako urobiť najlepšie nepečené Salko rezy?

Kľúčom je uvariť hustý puding a nechať ho úplne vychladnúť. Ten sa potom zašľahá do zmäknutého masla so Salkom. Hotový krém sa vrství so sušienkami a na záver sa celý zákusok poleje čokoládovou ganache. Chladenie cez noc je nutnosť!

Základné informácie

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas varenia: 5 minút
  • Počet porcií: 1 plech (cca 20×30 cm)
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 350 kcal/porcia
  • Trend: Nepečený dezert, Rýchly koláč

Potrebujeme

Základ

  • 300 g kakaových sušienok (napr. Bebe alebo podobné)

Krémová plnka

  • 400 ml mlieka
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 37 g smotanového alebo vanilkového pudingového prášku (1 balíček)
  • 250 g zmäknutého masla
  • 397 g skaramelizovaného Salka (1 konzerva)

Čokoládová poleva

  • 250 ml smotany na šľahanie (min. 33%)
  • 250 g horkej čokolády (min. 50%)

Postup prípravy

Príprava pudingového základu

  1. V hrnci rozmiešajte metličkou 300 ml mlieka s cukrom a pudingovým práškom. Zvyšných 100 ml mlieka prilejte a dajte na stredný plameň.
  2. Za stáleho miešania varte, kým zmes nezhustne do podoby hustého pudingu, trvá to asi 3 minúty.
  3. Hotový puding odstavte z tepla. Prikryte ho potravinovou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala jeho povrchu. Týmto trikom zabránite vzniku kožky.
  4. Nechajte puding úplne vychladnúť na izbovú teplotu.

Dokončenie krému a vrstvenie

  1. Vo veľkej mise vyšľahajte úplne zmäknuté maslo do peny. Potom po lyžiciach zašľahajte skaramelizované Salko.
  2. Do maslovo-salkového základu postupne, po lyžiciach, zašľahajte úplne vychladnutý puding. Šľahajte, kým nevznikne hladký a jednotný krém.
  3. Pripravte si plech alebo formu (ideálne 20×30 cm) a vysteľte ju papierom na pečenie alebo potravinovou fóliou.
  4. Na dno poukladajte prvú vrstvu sušienok. Na ne natrite časť krému. Postup opakujte, striedajte vrstvy sušienok a krému. Mali by vám vyjsť 4 vrstvy krému a 5 vrstiev sušienok.
  5. Posledná, vrchná vrstva musí byť zo sušienok. Takto pripravený zákusok dajte na 1 hodinu do chladničky.

Poleva a chladenie

  1. Smotanu na šľahanie zohrejte v hrnci tesne pod bod varu. Následne ju odstavte a nalámte do nej horkú čokoládu.
  2. Nechajte minútu postáť, potom metličkou vymiešajte do hladkej a lesklej polevy (ganache).
  3. Polevu nalejte na vychladený zákusok a rovnomerne ju rozotrite.
  4. Dezert vložte späť do chladničky a nechajte ho tuhnúť ideálne cez noc, aby sušienky zmäkli a chute sa dokonale prepojili.

Videorecept

Tipy

  1. Puding aj maslo musia mať rovnakú izbovú teplotu, inak hrozí, že sa krém zrazí.
  2. Pre dospelácku verziu môžete do krému pridať lyžicu kvalitného rumu.
  3. Pre dokonalé, čisté rezy nôž pred každým krájaním namočte do horúcej vody.

Variácie

  • Ovocný twist: Medzi vrstvy krému a sušienok poukladajte na kolieska nakrájané banány.
  • Biela verzia: Použite maslové sušienky a polevu pripravte z bielej čokolády.
  • Kávová chuť: Do horúcej smotany na polevu pridajte lyžičku instantnej kávy.

Tento zákusok je stávkou na istotu pri akejkoľvek príležitosti. Prajem vám sladké maškrtenie!

Recept vychádza z verzie od Var a peč s Martinkou, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty